Dünyaİsrail'in korkunç planı! Teslim ol ya da açlıktan öl

İsrail'in korkunç planı! Teslim ol ya da açlıktan öl

Paylaş
İsrail'in korkunç planı! Teslim ol ya da açlıktan öl

İsrail’in Gazze’nin kuzeyinden Hamas’ı çıkarmak için ‘Generaller Planı’ olarak bilinen yeni bir taktiği uygulamaya koyduğu iddia edildi. Bu plana göre; İsrail kuşatma altında tuttuğu Gazze’nin kuzeyindekileri teslim olmaya ya da açlıktan ölmeye zorlayacak.

güvenlik danışmanı Tümgeneral Giora Eiland’ın görevlendirdiği emekli subaylardan oluşan bir grup tarafından önerilen planı Gazze’de uygulamaya başladığı iddia edildi. ‘Generaller Planı’ olarak bilinen bu plana göre; İsrail, Gazze’nin kuzeydeki tüm nüfus üzerinde baskıyı artırarak Hamas’ı ve lideri Yahya Sinvar’ı teslim olmaya zorlayacak. Planın ilk adımı bölgedeki 400 bin sivile tahliye emri vermek. Sonra tüm alan ‘askeri bölge’ ilan edilecek ve geride kalan kim varsa kuşatma altında tutularak teslim olmakla açlıktan ölmek arasında tercih yapmaları beklenecek.

Haberin Devamı

‘REHİNELERDEN BAHSETMİYOR’

İsrail’in eski New York Başkonsolosu Alon Pinkas, CNN’e yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun siyasi açıdan gücünü artırmasının İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki genişleyen askeri operasyonları ve İran’ın füze saldırılarına karşı beklenen tepkisine bağlı olduğunu belirtti. Pinkas “Netanyahu savaşı bitirmek istemiyor. Artık rehinelerden hiç bahsetmiyor” dedi. Bu arada CNN, Kuzey İsrail’deki Ziv Hastanesi’nin yüksek alarm haline geçtiğini, acil olmayan operasyonların askıya alındığını ve tüm hastaların yer altına taşındığını açıklayarak tüm bu gelişmelerin İsrail’in ‘kanlı bir savaşa’ hazırlandığının göstergesi olduğunu iddia etti.

KATLİAMLAR SÜRÜYOR

İsrail’in önceki gece Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat ve Cibaliye mülteci kamplarına düzenlediği saldırılarda en az 11 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. İsrail’in 373 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 42 bin 227’ye çıktı. Yaralı sayısı ise 98 bin 464’e yükseldi. İsrailli Yedioth Ahronot Gazetesi, İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e düzenlediği füze saldırısının 53 milyon dolarlık hasara yol açtığını öne sürdü.

Haberin Devamı