Dünya Kahraman ağabey

Kahraman ağabey

Paylaş
Kahraman ağabey

ABD’de kız kardeşi köpek saldırısına uğrayan 8 yaşındaki çocuk, hayatını riske atarak kardeşini köpeğin dişleri arasından kurtardı.

ABD’nin Michigan eyaletinde 6 yaşındaki Lillian ve 8 yaşındaki ağabeyi Nicholas Chitwood, büyükanne ve büyükbabalarının evinde oynuyordu. Arka bahçeye çıktılar. Bu sırada yan bahçedeki komşunun pitbull cinsi köpeği bahçeye girdi. Lillian’a saldırdı. Kardeşinin çığlıklarına koşan Nicholas da onun zor durumda olduğunu görünce hemen duruma müdahale etti. Köpeğin üzerine atladı. Büyükbabası yetişene kadar da köpekle boğuştu. Bir yetişkinin bile yapmakta zorlanacağı bu hamleyle kardeşini köpeğin ısırıklarından korudu.

Haberin Devamı

ATARMADARI SIYIRDI

Yüzü ve boynundan yaralanarak kanlar içinde kalan Lillian hemen hastaneye kaldırıldı. Michigan Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Sol göz kapağı onarıldı. Lillian’ın boynundaki ısırığın atardamarı sıyırdığı belirlendi. Olayın şokunu atlattıktan sonra Nicholas, “Kardeşimin ölmesini istemedim” dedi. Haber bültenlerine konu olan Nicholas, yaşadıkları banliyöde kahraman ilan edildi. Lillian’ın tedavisine destek olmak için başlatılan 10 bin dolarlık yardım kampanyasına kısa sürede 7 bin dolar bağış geldi. Lillian’ın şekil bozukluğu yaşamamak için birkaç kez daha ameliyat olması gerekebilir.