Dünya Kaos havası

Kaos havası

Paylaş
Kaos havası

Kıta Avrupa’nın bir bölümü fırtına ve sellere teslim oldu, dört kişi öldü. Bir yanı da 42 derecelik aşırı sıcak hava dalgası ve orman yangınlarıyla boğuşuyor.

Avrupa’yı hava kaosu esir aldı. Şiddetli sağanak yağışlar ve aşırı sıcak hava dalgaları, kıtada aynı anda etkili oluyor. Sağanak yağışlar sonrası İtalya ve İsviçre’yi sel vurdu. İtalya’nın kuzeybatısındaki Lanzo vadilerinde 10 saat aralıksız yağan yağmur sonrası Stura Nehri suları, güvenli seviyelerinin üzerine çıktı. Bölgede birkaç toprak kayması meydana geldi. Dereler taştı, mahsur kalan aileler tahliye edildi. İsviçre’nin Valais ve Ticino kantonlarındaki heyelan ve sellerde ise 4 kişi öldü, 2 kişi kayboldu. Rhone Nehri taştı. Otoyol sular altında kaldı. Heyelan yaşanan Maggia Vadisi’ndeki köprü altında kamp yapanlar helikopterle tahliye edildi. Kötü hava koşulları Avrupa’yı kasıp kavururken Yunanistan’da da sıcaklık 42 dereceyi gördü.

Haberin Devamı

BİR GÜNDE 50 YANGIN

Bunun ardından takip eden saatlerde ülkede üst üste 50 orman yangını çıktı. Atina kentine 20 kilometre yakındaki Parnitha Dağı’ndaki yangına yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildi. Saatte 100 kilometreyi aşan rüzgarlar, Parnitha Dağı’nda çıkan ve bir doğa koruma alanına yayılma tehlikesi bulunan yangını kontrol altına alma çabalarını engelledi, su taşıma planları da gece boyunca çalışmadı. Atina’nın dış mahallelerindeki yangını söndürmek için su bombardıman uçağı kullanıldı, bölge sakinleri tahliye edildi. Serifos adasında kontrolden çıkan yangın nedeniyle birkaç mezraya boşaltma kararı verildi.