DünyaKasırga Teksas'ta hayatı durdurdu

Kasırga Teksas'ta hayatı durdurdu

Paylaş
Kasırga Teksas'ta hayatı durdurdu

Amerika kıtasında etkili olan Beryl Kasırgası, Teksas eyaletini vurdu. Şiddetli fırtına ile yağmur birleşince elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bazı yerler sular altında kaldı. Yaklaşık 2.7 milyon kişi elektriksiz kaldı. Teksas’ta 6 kişi yaşamını yitirirken Beryl Kasırgası’nda toplam ölü sayısı 17’ye ulaştı.

Beryl Kasırgası, Amerika kıtasında büyük yıkıma yol açtı. Geçtiği yerlerde büyük hasara neden olan kasırga, Karayip ülkelerini ve Meksika’nın güneydoğusundaki Yucatan Yarımadası’nda etkili olduktan sonra bu kez Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletini vurdu. Şiddetli yağış ve rüzgarla birlikte önüne gelen her şeyi enkaza çeviren Beryl Kasırgası’nın Teksas’taki bilançosu ağırlaşıyor.

Haberin Devamı

Kasırga Teksasta hayatı durdurdu

ELEKTRİK YOK

Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick, 5 kişinin devrilen ağaçların altında kalarak, 1 kişinin ise boğularak can verdiğini açıkladı. Böylece Teksas’taki 6 kişinin ölümünün ardından Beryl Kasırgası’nda toplam can kaybı 17’ye yükseldi. Patrick, kasırga nedeniyle 2.7 milyon ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığını, 2 bin 500’den fazla personelin sahada görevlendirildiğini aktardı. Kasırga nedeniyle yollar sular altında kalırken eyalet genelinde 1300 uçuş iptal edildi. Beryl’in Teksas’ın ardından Oklahoma, Arkansas ve Missouri’yi vurması bekleniyor.