DünyaKimsenin cesaret edemediği yere girdi! 'Nefes alamadı!'

Kimsenin cesaret edemediği yere girdi! 'Nefes alamadı!'

Paylaş
Kimsenin cesaret edemediği yere girdi! 'Nefes alamadı!'

Mısır Piramitleri, Antik Çağ'ın en büyük mühendislik harikaları arasında yer alıyor. Taş blokların nasıl taşındığı ve piramitlerin inşası ise hâlâ gizemini koruyor. Gezgin Sam Mayfair'in Kahire’nin güneyindeki Bent Piramidine yaptığı keşif ise tüm dünya tarafından takip ediliyor!

Kimsenin cesaret edemediği yere girdi Nefes alamadı
Mayfair, piramidin içindeki yolculuğunu videoya çekti ve bu antik yapının bilinmeyen yönlerine ışık tutmayı hedefledi! İşte Sam Mayfair'in heyecan dolu keşif öyküsü!

Haberin Devamı

100'DEN FAZLA PİRAMİT VAR

Mısır piramitleri, antik Mısır’ın en büyüleyici yapıları arasında yer alıyor ve dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul ediliyor! Ülkede şu ana kadar keşfedilen 100’den fazla piramit olduğu bilinse de blokların nasıl inşa edildiğinde dair bir fikri olan yok!

Piramitlerin inşasında kullanılan blokların nasıl taşındığına dair pek çok teori yer alsa da hâlâ net bir açıklama yapılamadı. Piramitler, yalnızca mezar yapıları değil, aynı zamanda dönemin inançlarını temsil eden kutsal yapılar olarak biliniyor. Yapıların çevresinde yer alan tapınaklar ise Mısırlıların ölümden sonraki hayat anlayışına dair bilgiler içeriyor.

MISIR'DA YAPTIĞI KEŞİFLERİ PAYLAŞIYOR!

Video içeriği üreticiliği gerçekleştiren gezgin Sam Mayfair de uzun süredir Mısır’da keşifler yaparak sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Mayfair geçtiğimiz günlerde Kahire’nin güneyindeki ‘Bent Piramidi’nin içine girerek elde ettiği deneyimi paylaştı!

Haberin Devamı

 

Kimsenin cesaret edemediği yere girdi Nefes alamadı

ESKİ MISIR'IN EN ÖNEMLİ PİRAMİTLERİNDEN BİRİ

Bent Piramidi, Mısır’ın Giza bölgesinde yer alıyor ve eski Mısır’ın en önemli piramitlerinden biri olarak görülüyor. Kahire’nin yaklaşık 40 kilometre güneyindeki yer alan bölgede bulunan piramidin, MÖ 2600’lü yıllarda Firavun Snefru tarafından inşa ettirildiği biliniyor.

‘TÜNELDE O KADAR UZUN ZAMAN KALDIM Kİ, ÇIKAMAYACAĞIMI DÜŞÜNDÜM’

Neredeyse ulaşılabilir tüm piramitlere giden ve inceleme gerçekleştiren 40 yaşındaki Sam Mayfair, Bent’in en sevdiklerinden biri olduğunu söylüyor.

Mayfair, Daily Mail’e yaptığı açıklamada, “Bent’e bir grup gezginle gitmeye karar verdik. Bazısı yapıya yaklaştıkça korkmaya başladı. Onlara hak veriyorum çünkü bu biraz ürkütücüydü” dedi.

85 METRELİK MERDİVEN VAR!

“İlk önce girişten zemine kadar uzanan 85 metre uzunluğunda dik bir merdiven karşılıyor sizi. Bu merdivenlerin olduğu tünel ise 1,5 metre yüksekliğe sahip. Bazı bölümlerde sürünerek ilerlemek zorunda kalıyorsunuz. Bu tünelde o kadar uzun süre kaldım ki, asla çıkamayacağımı düşündüm. 10 metrelik son bir tırmanıştan sonra ise yapının ilk odasına ulaştım.”

‘NEFES ALMAKTA ZORLANDIM’

İlk odaya ulaştığında aşırı terlediğini ve yorgun olduğunu söyleyen Sam Mayfair, “Birinci odadan sonra tüneli takip ederek ikinci odayı keşfettim. Oda çok etkileyici olsa da amonyak kokusu çok bunaltıcıydı. Bu idrar kokusunun ise geçmişte piramitte yaşamış hayvanlara ait olduğu düşünülüyor” diyerek sözlerine devam etti.

Haberin Devamı

Mayfair, sosyal medya hesabında paylaştığı videoda Bent’in muhtemelen en zor ve klostrofobik piramitlerden biri olduğunu ve ulaşmanın çok zor olduğunu söyledi.

‘KLOSTROFOBİSİ OLANLAR ASLA KEŞFE ÇIKMAMALI ÇÜNKÜ YAPININ ACİL ÇIKIŞI YOK’

Yapının acil çıkışı olmadığını söyleyen bilim insanı, klostrofobisi olanların bu keşiften uzak durmaları gerektiğini söyledi. Sam Mayfair, “İçerisi loş bir ışıkla aydınlatılıyor. Elektrik kesilirse de zifiri karanlıkta kalıyorsunuz” sözlerinin altını çizdi.

TEHLİKE HER ZAMAN VARDIR!

Piramitleri keşfetmenin tehlikeli olup olmadığına dair yorum yapan Mayfair, “Herhangi bir antik yapıyı keşfetmekte, özellikle de piramit kadar eski bir yapıyı keşfetmekte her zaman tehlike vardır. Ancak benim için bunların hepsi bilinmeyene doğru yolculuğun bir parçası” sözlerini kullandı.