DünyaKomşu komşunun seyahatine muhtaç

Komşu komşunun seyahatine muhtaç

Paylaş
Komşu komşunun seyahatine muhtaç

ABD’de kapı komşusu olan iki kadın, evlerinden tam 4 bin 500 kilometre uzakta birbirlerinden habersiz çıktıkları yalnız seyahat sırasında tanışınca komşu olduklarını öğrendi.

AYNI TURA KAYDOLDULAR

Haberin Devamı

ABD’nin başkenti Washington’da yalnız yaşayan Annaliese Cunniffe (27) ve Lauren Brown (24), İzlanda’ya tek başlarına seyahate çıkmak istiyordu. Bu seyahat için ikisi de bir tur acentesine kaydoldu. Tur nedeniyle kurulan gruptan mesajlaşmaya başladılar. Aynı uçuşa denk gelenler havalimanında buluşmak için yazıştı. Uçak kapısında buluşup birbirlerini ilk kez o anda gördüler. Sohbete başladıktan 15 dakika sonra aynı şehirde, aynı mahallede, aynı sokak ve apartmanda oturduklarını öğrendiler. Her bir bilgi alışverişi onları daha da hayrete düşürüp yakınlaştırdı. Ancak daha önce hiç karşılaşmamışlardı. Komşu çıkan ikili bu seyahati birlikte geçirerek dostluk kurdu.

EVLERİ KARŞI KARŞIYA

Altı günün sonunda havalimanından aynı taksiyle eve dönmek istediler. Aynı apartmanın aynı katında dairelerinin karşılıklı olduğunu da o gün fark ettiler. Makine mühendisi olan Annaliese, “Komşumla tanışmak için dünyanın öbür ucuna uçmam gerekeceğini kim bilebilirdi? Bu deneyim bana günlük hayatımda sık sık ‘Merhaba’ demek ve etrafımdaki insanlara dikkat etmem gerektiğini öğretti” dedi. Lauren de “Apartmana taşındığım ilk birkaç ayda, akşam yemekleri ve dondurma sosyal etkinlikleri gibi aylık apartman sakinleri etkinliklerine katılarak komşularla arkadaş olmaya çalışmıştım. Ama bu girişimim başarılı olmadı. Komşular bedava yiyecekleri kapıp selamlaşmadan gidiyordu” dedi.

Haberin Devamı