DünyaKöpek balığı kabusu

Köpek balığı kabusu

Paylaş
Köpek balığı kabusu

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Güney Padre Adası’ndaki halk plajı ve Florida eyaletindeki plajlar, 4 Temmuz’un resmi tatil olmasını fırsat bilen tatilcilerle dolup taştı. Ancak tatil günü dehşete döndü.

Teksas’ta kıyılara gelen bir köpek balığı bir günde tam üç kişiye birden saldırdı. Köpek balığının ısırdığı kadınlardan biri ağır yaralandı. Kadının baldırından ciddi bir parça koptu. İlk yardımı kadının sudan çıkmasını sağlayan tatilciler yaptı. Ondan önce sabah saatlerinde ısırılan bir adamı da yakınları kurtardı. Adamın yakını, aniden suyun altına sürüklendiğini gördüklerini, köpek balığı olduğunu anlayınca da peşinden giderek onu çektiklerini anlattı.

Haberin Devamı

ANİDEN ÇEKTİ

Uzmanlar, dört tatilcinin yaşadığı saldırıları aynı köpekbalığının gerçekleştirdiğini düşünüyor. Florida eyaletinde de 21 yaşındaki bir genç, suya diz hizasına kadar girdiği sırada köpek balığı saldırısında yaralandı. Köpek balığının aç olduğu için kıyıya geldiği ve bu nedenle agresifleştiği belirtiliyor. Yetkililer sahile gidenlere “Kıyıya yakın büyük yem sürüleri görürseniz, bu tipik olarak bir yırtıcının yakınlarda olduğunun bir göstergesidir veya suda bir köpekbalığı görürseniz, sakin bir şekilde sudan çıkın” uyarısında bulundu. Suya yalnız girilmemesi ve kıyıdan uzaklaşılmaması tavsiye edildi.