DünyaKorkunç gerçek

Korkunç gerçek

Paylaş
Korkunç gerçek

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde korkunç bir rapor yayınlandı. Unicef’in raporuna göre her sekiz kız çocuğundan biri 18 yaşına gelmeden önce cinsel saldırıya veya tecavüze uğruyor!

370 MİLYON MAĞDUR

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (Unicef) son raporu, çocuk istismarının geldiği dehşet verici boyutu gözler önüne serdi. Çocuklara yönelik cinsel şiddete ilişkin ilk küresel tahminler, insan hakları ihlalinin iğrenç boyutunu ortaya koydu. Buna göre bugün hayatta olan 370 milyondan fazla kadın ve kız çocuğu, yani her sekiz kız çocuğundan (ve kadından) biri, 18 yaşına gelmeden önce tecavüz ya da cinsel saldırıya maruz kaldı. Araştırmacılar, istenmeyen cinsel şakalar veya yorumlar, pornografiye maruz kalma veya cinsel organların teşhir edilmesi gibi ‘temas içermeyen’ cinsel şiddet biçimleri de dahil edildiğinde, bu oranın beşte bire yükseldiğini belirtiyor.

HEDEF 14-17 YAŞ

Çocukluk çağındaki cinsel şiddetin çoğu ergenlik çağındaki çocuklara uygulanmış olup, özellikle 14-17 yaşları arasında artış görülüyor. Rapor, çocuklara yönelik cinsel şiddetin dünyanın tüm bölgelerinde meydana geldiğini de ortaya koyuyor. En yüksek ‘oran’, kadınların yüzde 34’ünün yani 6 milyon kadının mağdur olduğu Okyanusya’da (Avustralya, Melanezya, Polinezya ve Mikronezya’yı kapsayan bölge). ‘En yüksek sayı’ ise 79 milyon kadın ve kız çocuğunun yani çocukların yüzde 22’sinin mağdur olduğu Sahra-altı Afrika bölgesinde (Bu bölge Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Somali, Güney Sudan ve Uganda’yı içeriyor). 2015’te küresel toplum, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden biri olarak 2030’a kadar çocuklara yönelik her türlü şiddeti sona erdirmeyi taahhüt etmişti.

Haberin Devamı