DünyaKral'ın emlak imparatorluğu

Kral'ın emlak imparatorluğu

Paylaş
Kral'ın emlak imparatorluğu

İngiltere Kralı 3. Charles, hükmettiği konutlar ile adeta bir emlak imparatorluğuna sahip. Kral, yedi saray, 10 kale, 12 ev, 56 yazlık ve 14 antik kalıntıda konaklayabiliyor.

Prestijli ekonomi dergisi Forbes, İngiltere Kralı 3. Charles'ın (73) hükmettiği mülkleri ele aldı. Kral, tahta çıktığında çoğu gayrimenkul olmak üzere 42 milyar dolarlık bir emlak imparatorluğunun da kontrolünü ele aldı.

Haberin Devamı

Kral, değeri 49 milyar dolar olan resmi hükümdarlık konutu Buckingham Sarayı yerine Londra'daki 72 milyon dolarlık ikametgahı Clarence House'ta kalmaya devam edecek.

Zira saraydaki tadilatlar ancak beş yıl sonra bitecek. Yedi saray, 10 kale, 12 ev, 56 tatil kulübesi ve 14 antik kalıntıda istediği zaman konaklayabilse de bunların çoğu doğrudan Kral'a ait değil.

Kralın emlak imparatorluğu

Kral Charles, 39 milyon dolarlık Highgrove konutunda kalırsa, oğlu Veliaht Prens William’a (40) yıllık 740 bin dolarlık kira ödemek zorunda. Çünkü bu konutun hakkı oğlunun kontrolündeki dükalığa geçti.

İKİ TANESİ ONUN

Kral sadece İskoçya'da yer alan Balmoral Kalesi ve Kraliçe'den miras kalan Sandringham Evi'ne kişisel olarak sahip. Kalanların hakkını Kraliyet Mülkü, Lancaster ve Cornwall Dükalığı elinde tutuyor.

Haberin Devamı

Ayrıca Kral, Ascot Hipodromu ve Oval kriket sahası, üç golf sahası, özel bir havaalanı ve hükümdarın özel kilisesi olan Westminister'daki Savoy Şapeli olmak üzere 12.9 milyar dolarlık ticari ve tarımsal mülkleri de yönetiyor. Vatandaş ve turistler de bazı mülkleri ziyaret edebiliyor ve kiralayıp konaklayabiliyorlar. 56 yazlık ve kır evi bu tür hizmet veriyor.

Kralın emlak imparatorluğu

Buckingham Sarayı’nın değeri 4.9 milyar dolar.

Kralın emlak imparatorluğu

Windsor Kalesi’nin değeri 743 milyon dolar.

Kralın emlak imparatorluğu

Lancaster Kalesi’nin değeri 674 milyon dolar.

Kralın emlak imparatorluğu

Banqueting (Ziyafet) Evi’nin değeri 296 milyon dolar.

Kralın emlak imparatorluğu

Osborne Evi’nin değeri 19 milyon dolar.

Kralın emlak imparatorluğu

Clarance Evi’nin değeri 72 milyon dolar.