Dünya'Kripto kraliçesi' hapiste

'Kripto kraliçesi' hapiste

Paylaş
'Kripto kraliçesi' hapiste

Ukrayna ordusunu finanse etmeye yardımcı olduğu iddiasıyla yatırımcıları dolandıran Rus 'kripto kraliçesi', saadet zinciri kurmaktan hapiste.

YÜZDE 1 VAADİ

Haberin Devamı

Rus sosyal medya ünlüsü Valeria Fedyakina (24), kripto para uzmanı gibi davrandı. Ukrayna ordusunu finanse etmeye yardımcı olduğunu iddia ederek yatırımcı 'avladı'. Dört farklı kişiyi hedef alan bir dolandırıcılık piramit şemasıyla sadece iki ay içinde milyonlarca dolarlık vurgun yaptı. Buna göre Fedyakina, mağdurlarına kendisine gönderdikleri para kriptoya çevrildikten sonra yüzde 1 bonus vadediyordu. Yatırımcılar, petrol ihracat planına para aktardıklarını sanıyordu. Bu para transferi, bankacılık kısıtlamalarını atlatmak için Dubai üzerinden yapılıyordu.

HAYALİ TÜRKİYE OFİSİ

‘Bitmama’ lakabını kullanan Fedyakina, Moskova, Dubai, Monako, Sırbistan ve Türkiye’de ofisleri bulunan bir kripto uzmanı gibi davranıyordu. Hakkında çok sayıda ihbar yapıldı. Hatta yatırımcılardan biri 70 milyon dolar dolandırıldığını iddia etti. Ancak savcılık, dört kişiyi 22 milyon dolandırdığı sonucuna vardı. Fedyakina’nın geçen yıl Rusya’da tutuklandığı ortaya çıktı. Saadet zinciri kurmakla suçlanıyor. Yakalandığında hamile olan kadın, doğum yapması için önce ev hapsine alındı, sonra hapishaneye gönderildi. Gelecek ay mahkemeye çıkarılacak olan kadın, suçlu bulunması halinde 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Haberin Devamı