DünyaKüresel sapık

Küresel sapık

Paylaş
Küresel sapık

Avustralyalı Muhammed Rasheed isimli sapık, bugüne kadar 20 farklı ülkeden, çoğunluğu 16 yaş altı olan 286 kızı internette kandırıp şantajla istismar etti. Kendisini 15 yaşında ve YouTuber olarak tanıtan sapık, sadece 17 yıl hapis cezası aldı.

Avustralya’da 29 yaşındaki Muhammad Zain Ul Abideen Rasheed kendisini 15 yaşındaki bir YouTuber olarak tanıtarak, internetten kandırdığı 286 kurbanına cinsel tacizde bulundu. Avustralya’dan İngiltere’ye, ABD’den Fransa’ya 20’den fazla ülkeden iletişime geçtiği kız çocuklarıyla arkadaş olup kandıra-n sapık, kamera önünde soyunmalarını istedi. Kendisini reddeden kurbanlarını, görüntülerini kullanarak montajla cinsel içerikli videolar haline getirip ailesine göndermekle tehdit eden sapık, küçük kızların cinsel eylemlerde bulunmasını sağladı.

Haberin Devamı

HEDEFİ KÜÇÜK KIZLAR

Taciz olaylarının ortaya çıkmasıyla birlikte soruşturma başlatıldı. Avustralya polisi, ABD ve Interpol ile birlikte çalışarak Rasheed’i yakaladı. 286 kurbanının 180’inin 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen Rasheed, Aralık 2023’te 119 suçlamayı kabul etti. Birkaç gün önce Perth Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Rasheed, 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan arabasında 14 yaşındaki bir çocuğa 2 kez cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 5 yıllık hapis cezası nedeniyle cezaevinde olan Rasheed’in diğer çocuk tacizcileri ile iletişim halinde olduğu ve istismara açık çocukların bilgilerini paylaştığı öğrenildi.