DünyaLübnan ateş altında

Lübnan ateş altında

Paylaş
Lübnan ateş altında

Ateşkes çağrılarına kapıları kapatan Netanyahu yönetimindeki İsrail, Lübnan’a iki ayrı hava saldırısı düzenledi. Bombardımanda aralarında Nebatiye Belediye Başkanı Dr. Ahmed Kahil’in de olduğu 23 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi yaralandı. Saldırının ardından Lübnan Hizbullahı ise İsrail’in Safed kentine yaklaşık 50 füze fırlattığını duyurdu.

Gazze Şeridi ve Batı Şeria’yı abluka altına alan İsrail’in savaşı bölgeye yaymak için İran ile Lübnan’a yönelik saldırıları giderek şiddetleniyor. Başbakan Binyamin Netanyahu yönetimindeki İsrail hükümeti, bölgedeki tüm ateşkes çağrılarını teker teker reddediyor. Netenyahu, son olarak İsrail ile Lübnan sınırında Hizbullah’ın varlığını sürdüreceğini öne sürerek ateşkese kapıları kapattı. Hemen ardından ise İsrail, savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılarda Lübnan’ın başkenti Beyrut ve çeşitli kentleri hedef alıp Hizbullah’a ait silah depolarını vurduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

BELEDİYE BİNASI VURULDU

İsrail’in Beyrut’un kuzeyine ve güneyine gerçekleştirdiği iki hava saldırısında 3’ü çocuk toplam 23 kişi yaşamını yitirirken en az 31 kişi ise yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, meclis toplantısı sırasında Nebatiye Belediyesi ile Belediyeler Birliği binalarının vurulduğunu ve Belediye Başkanı Dr. Ahmed Kahil’in hayatını kaybettiğini açıkladı. Hava saldırısının ardından misilleme yapan Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki Safed kentine yaklaşık 50 adet füze gönderdi. İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında 2 bin 350 kişi yaşamını yitirdi, 10 bin 906 kişi de yaralandı.

130 ASKER AÇIĞA ALINDI

İsrail ordusunda görev yapan 130 asker, geçtiğimiz hafta Gazze’de esir takası yapılmadığı sürece askerlik hizmetlerini yerine getirmeyeceklerini belirten bir mektubun altına imza atmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümeti, görev yapmayı reddeden 130 askeri tek tek arayarak açığa alındıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İSRAİL’E 30 GÜN SÜRE

Gazze’de çok dar bir alanda sıkışan ve yaşam şartları zorlaşan 1.7 milyondan fazla kişi için insani yardım konusunda ABD, İsrail’e uyarılarda bulundu. ABD tarafından 13 Ekim’de gönderilen mektupta İsrail’e insani yardımları artırması için 30 gün süre tanındığı ve ‘sonuçlarına katlanırsınız’ denildiği öğrenildi. Aksi bir durumda ABD’nin İsrail’e askeri yardımları keseceği belirtildi.