DünyaLüks otelde toplu cinayet

Lüks otelde toplu cinayet

Paylaş
Lüks otelde toplu cinayet

Tayland’da 5 yıldızlı Grand Hyatt Erawan Hotel’in bir odasında 3’ü kadın 6 kişinin cesedi bulundu. Yapılan incelemede grubun içtiği çaya siyanür katıldığı tespit edildi. Polis olayın bir yatırım anlaşmazlığından kaynaklanan cinayet ve intihar vakası olduğunu düşünüyor.

Tayland’ın başkenti Bangkok’tan önceki gün gelen bir haber dünyada şok etkisi yarattı. Ülkenin en lüks otellerinden bir olan 5 yıldızlı Grand Hyatt Erawan Hotel’in bir odasında 3’ü kadın 6 kişinin cesedi bulundu. Yaşları 37 ila 56 arasında değişen kurbanların açık yaraları yoktu ve odada hiçbir şiddet izi bulunmuyordu. Yapılan incelemede çay içtikleri bardaklarda siyanür tespit edildi. Önce olayın toplu intihar olduğu düşünüldü. Fakat kurbanlar masanın başında değil, odanın çeşitli yerlerindeydi. Üstelik bazıları daha sonrası için planlar yapmıştı. Bu da intihar ihtimalini ortadan kaldırdı.

Haberin Devamı

‘STRES ALTINDAYDI’

4’ü Vietnamlı, 2’si de hem Vietnam hem de ABD’den çifte vatandaşlığı olan kurbanlardan 4’ünün Japonya’da bir hastane açmak için yatırım yaptığı ancak aralarında anlaşmazlık çıktığı belirlendi. Polis, olayın bu yatırımla ilgili bir cinayet ve intihar vakası olduğunu düşünüyor. Otel görevlileri, sipariş edilen yiyecek ve çayın o sırada odada bulunan tek kişi olan Sherine Chong (56) tarafından teslim alındığını, garsonun misafirlere çay yapmayı teklif ettiğini ancak Chong’un teklifi reddettiğini ve gözle görülür şekilde stres altında olduğunu söyledi. Polis, zanlı olarak Chong’un adının geçtiğini belirtti.

7’NCİ KİŞİ KAYIP

Grup, otele 7 kişi olarak kayıt yaptırmıştı. 7’nci kişi, ölenlerden birinin kız kardeşiydi. İsmi açıklanmayan bu kişinin geçen hafta Tayland’dan ayrılıp Vietnam’a gittiği, olayla ilgisi olmadığı belirtildi. Tayland’ın ekonomisi büyük ölçüde turizme dayanıyor ve Başbakan Srettha Thavisin bu olayın ülkenin imajını olumsuz etkilemesinden endişe ettiğini açıkladı. Tayland’da geçen yıl Sararat Rangsiwuthaporn, borçlu olduğu 15 kişiyi siyanürle öldürerek ülkenin ilk seri katili olmuştu.

Haberin Devamı

Lüks otelde toplu cinayet

Odaya getirilen yemeklere dokunulmamıştı

Lüks otelde toplu cinayet