Dünya Manzara katliamı

Manzara katliamı

Paylaş
Manzara katliamı

ABD’de manzaralarını engellediği gerekçesiyle ağaçları zehirleyen milyonerin kurduğu tuzak, kasabanın halk plajını da etkiledi. Plaja zehir sızdı.

ABD’nin Maine eyaletinde milyoner Amelia Bond’a, yine milyoner olan komşusu Lisa Gorman tarafından dava açıldı. Davada Bond, 2021’de evinin çevresindeki meşe ağaçlarına izinsiz olarak zirai zehirli ilaç uygulamakla suçlanıyor. Ölen ağaçların kesilmesi ve budanması sonrasında Bond’un manzarası büyümüştü. Bu sayede Penobscot Körfezi’ni engelsiz izleyebiliyordu. Hatta Bond, ağaçlar öldüğü zaman kaldırılmaları için masrafları Gorman’la paylaşmayı bile teklif etmişti. Ancak ağaçlarda rastlanan ilacın izi, kasabanın halka açık tek plajında da görüldü. Kasaba sakinleri, su bitkileri için de öldürücü olan ilaca, tespit edildiği topraktan sadece 500 metre uzakta köpek gezdirirken rastladıklarını öne sürdü.

Haberin Devamı

1.5 MİLYON DOLAR

Çoğu milyoner 5 bin kişinin yaşadığı Camden kasabası bu haberden sonra ayağa kalktı. Bond ve kocasına 5 bin dolar ceza kesildi. İzin almadığı komşusu Gorman’a da 1.5 milyon dolar ödediler. Ancak halk cezayı yetersiz buldu. Bazıları cezai kovuşturma talep etti. Zira bu ilacın temizlenmesi oldukça zor. Parçalanmadığı için bir ağaca uygulandıktan sonra diğer bitkileri de öldürmeye devam ediyor. Etkilenen toprağın tamamen temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekiyor. Davaya konu olan Tebuthiuron adlı ilaç, 2010’da Alabama’da bir maç sonrası mağlubiyet intikamı almak isteyen bir taraftar tarafından rakip takımın meşe ağaçlarını öldürmek için de kullanılmıştı.