DünyaMeşaleyi gençlere devrediyorum

Meşaleyi gençlere devrediyorum

Paylaş
Meşaleyi gençlere devrediyorum

Kamuoyundaki baskıların ardından 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekilen ABD Başkanı Joe Biden, kişisel hırsların demokrasinin önünde duramayacağını söyledi. Biden, “İlerlemek adına yapılacak en doğru şeyin, meşaleyi yeni nesle devretmek olduğuna karar verdim” dedi.

‘İKİNCİ DÖNEMİ HAK EDİYORUM’

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekilme sürecini Beyaz Saray’da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında anlattı. 81 yaşında olması ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kamuoyundaki baskıların ardından adaylıktan çekilen Joe Biden, “Amerikan halkı için çalışmak, bana güç ve haz veriyor. Başkan olarak sicilimin, dünyadaki liderliğimin ve Amerika'nın geleceğine yönelik vizyonumun ikinci bir dönemi hak ettiğine inanıyorum, ancak hiçbir şey demokrasimizi kurtarmanın önüne geçemez. Buna kişisel hırs da dâhildir. Bu yüzden ilerlemenin en iyi yolunun meşaleyi yeni bir nesle, gençlere devretmek olduğuna karar verdim” dedi.

HARRIS’İ İŞARET ETTİ

ETTI Kalan altı aylık görev süresinde işini yapmaya odaklanacağını belirten Biden, “NATO’yu güçlendirmek, Ukrayna’ya desteği devam ettirmek ve Gazze’deki savaşı bitirmek gibi konulara eğileceğim. Vladimir Putin'in Ukrayna'yı ele geçirmesini ve daha fazla zarar vermesini engellemek için gururlu ulusları bir araya getirmeye devam edeceğiz" dedi. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğini ifade eden Biden, “Kendisi tecrübeli, çetin ve yetenekli biri. Seçim Amerikan halkının” diye konuştu.

Haberin Devamı

Meşaleyi gençlere devrediyorum

TRUMP, HARRIS’İ HEDEF ALDI: RADİKAL SOLCU BİR DELİ

ABD Başkan Adayı Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından ilk mitingini Kuzey Carolina’da gerçekleştirdi. Trump yoğun güvenlik altında gerçekleştirilen mitingde, Biden’ın ve demokratların desteğini alan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e yüklendi. “Şimdi yenmemiz gereken yeni bir kurban var” diyen Trump, “Yalancı Kamala. Amerikan tarihinin en beceriksiz ve aşırı solcu başkan yardımcısı. Her bir Biden felaketinin arkasındaki ultra-liberal itici güç ve ABD’yi yok edecek radikal solcu bir deli” dedi.