DünyaMessi'nin başı iklim aktivistleriyle dertte

Messi'nin başı iklim aktivistleriyle dertte

Paylaş
Messi'nin başı iklim aktivistleriyle dertte

iklim aktivistleri, futbolun bir numarası olarak gösterilen Arjantinli yıldız Lionel Messi’yi İbiza’daki malikanesinin bir bölümünün kaçak olduğu iddiasıyla hedef aldı. Duvarları boyayan aktivistler, evin girişinde ‘Gezegene yardım edin’ yazılı pankart açtı.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak gösterilen Arjantinli yıldız Lionel Messi, iklim aktivistlerinin hedefi oldu. İspanyol medyası, İbiza Adası’nın batısında bulunan Cala Tarida Koyu yakınlarındaki malikanenin bazı bölümlerinde kaçak yapılaşma olduğu gerekçesiyle oturma izninin olmadığını iddia etti. İklim aktivistleri ise Messi’yi protesto ederek malikanenin girişindeki duvarları sprey boyalarla boyadı.

Haberin Devamı

403 MİLYONLUK MALİKANE

Yaptıkları eylemlerle zenginlerin iklim krizindeki sorumluluğuna dikkat çekmeyi amaçlayan Futuro Vegetal isimli grup, boyadıkları duvarların önüne geçerek üzerinde ‘Gezegene yardım edin-Zenginleri yiyin-Polisi kandırın’ yazılı pankart açarak poz verdi. Malikane için “Yasa dışı bir inşaat” diyen grup, bu anların videolarını da internette paylaştı. ABD’de Inter Miami’de kariyerini sürdüren Lionel Messi, söz konusu malikaneyi 2022 yılında İsviçreli bir iş adamından 11 milyon euroya (403 milyon TL) satın almıştı.