DünyaMisillemenin hedefi siviller

Misillemenin hedefi siviller

Paylaş
Misillemenin hedefi siviller

Lübnan'ın pazar günü 4 askerin öldüğü İHA saldırısına misilleme yapan İsrail, yerinden edilen sivillerin sığındığı bir binayı hedef aldı. Saldırıda çoğu çocuk ve kadın 22 kişi öldü.

12 KADIN, 2 ÇOCUK

Haberin Devamı

Geçtiğimiz pazar günü Lübnan, İsrail ordusuna İHA ile saldırı düzenlemişti. Askeri üssün vurulduğu saldırıda 4 İsrail askeri ölmüş, 67 kişi yaralanmıştı. İsrail bu saldırıya önceki gün sivilleri hedef alarak karşılık verdi. Lübnan'ın kuzeyinde Hıristiyanların yaşadığı Aitou Köyü'ne saldıran İsrail, çatışmalar nedeniyle yerinden edilen sivillerin sığındığı bir binayı vurdu. Saldırıda 12'si kadın ve 2'si çocuk 22 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah bu saldırıya 3 roket fırlatarak karşılık verdi. Ancak roketler, İsrail'in Demir Kubbe savunma sistemi tarafından engellendi.

‘SALDIRI KASITLI DEĞİLDİ’

İsrail, Lübnan’da 2 ayrı saldırıda 4 BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) askerinin yaralanmasına yol açmış, önceki gün de UNIFIL üssünü tankla basmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin UNIFIL’e kasıtlı olarak saldırmadığını öne sürerek “İsrail defalarca UNIFIL’den çatışma bölgesini geçici olarak terk etmelerini istedi” dedi. 1 Ekim’de kendilerine 180 füze fırlatan İran’a misilleme hazırlığında olan Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden’ın düzenlenecek saldırının ana hatlarında anlaşmaya yakın olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

ABD’YE TEMİNAT VERDİ

Netanyahu’nun ABD yönetimine İran’daki nükleer ve petrol tesislerini hedef almayacaklarını ancak askeri altyapıya saldıracaklarını bildirdiği öne sürüldü. İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a geçen hafta düzenlediği saldırıda öldürülen İranlı General Abbas Nilfuruşan için dün Tahran’da cenaze töreni düzenlendi. Büyük bir kalabalığın olduğu cenazeye Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan başta olmak üzere üst düzey sivil ve askeri yetkililer de katıldı. Bu arada İsrail’in 1 yılı aşkın süredir saldırılarına devam ettiği Gazze’de can kaybı 42 bin 344’e yükseldi. Yaralananların sayısı ise 99 bin 13’e çıktı.