DünyaMizahi Nobel güvercinlerin

Mizahi Nobel güvercinlerin

Paylaş
Mizahi Nobel güvercinlerin

Yılın en tuhaf araştırmaları parodi ‘Ig Nobel’ ödüllerinde ortaya çıktı. Güvercinleri bomba pilotu olarak eğitmeye yönelik araştırma yılın ‘parodi Nobel Barış Ödülü’nü aldı.

 Ig Nobel Ödülleri, insanları önce güldüren, sonra da düşündüren bilimsel keşiflere veriliyor. Ödülleri 1991’den bu yana bilim mizah dergisi Annals of Improbable Research dağıtıyor. Ig, asil olmayan anlamına geliyor. İşte bu yılın kazananları...

Haberin Devamı

Mizahi Nobel güvercinlerin

SAÇLARIN KIVRIM YÖNÜ

* ABD’li merhum psikolog olan Profesör Burrhus Frederic Skinner, İkinci Dünya Savaşı sırasında güvercinlere füzeleri yönlendirmeyi öğretmeyi hedefleyen projesiyle, parodi Barış Nobeli’ni kazandı.
* Anatomi ödülü, Kuzey Yarımküre’deki çoğu insanın kafasındaki saçların Güney Yarımküre’dekilerle aynı yönde dönüp dönmediğini araştırmak isteyen Fransa’daki bir grup araştırmacıya verildi. Saat yönünde kıvrılmanın daha yaygın olduğu açıklandı.
* Bazı gerçek bitkilerin komşu yapay plastik bitkilerin şekillerini taklit ettiğine dair kanıt bulan ekibe Botanik Ödülü verildi.

Mizahi Nobel güvercinlerin

YAZI TURANIN MANTIĞI

* Acı verici yan etkilere neden olan sahte ilaçların, acı verici yan etkilere neden olmayan sahte ilaçlardan daha etkili olabileceğini gösteren ekip Tıp Ödülü kazandı.
* Birçok memelinin anüslerinden nefes alabildiğini keşfeden ekibe Fizyoloji Ödülü verildi.
* Bir yazı tura attığınızda, başladığı tarafa gelme eğiliminde olduğunu gösteren çalışma, Olasılık Ödülü aldı.
* En uzun yaşamlarıyla ünlü insanların çoğunun, doğum ve ölüm kayıtlarının sağlıklı tutulmayan yerlerde yaşadığını keşfeden ekip Demografi Ödülü aldı.
* İneklerin sütlerini nasıl ve ne zaman püskürttüklerini keşfetmek için deney yapan ve korktuklarında püskürtmeyi durdurduklarını keşfeden ekip Biyoloji Ödülü kazandı.

Haberin Devamı