DünyaMüebbet serveti

Müebbet serveti

Paylaş
Müebbet serveti

Sevgilisini vahşi bir şekilde öldürdüğü için müebbet hapis cezası alan kadın, cezaevinde yaptığı sanat eserleriyle servet sahibi oldu.

BİR TABLO 2500 DOLAR

Haberin Devamı

ABD’de Travis Victor Alexander’ın katili olan eski sevgilisi Jodi Ann Arias (44), 2013’ten bu yana müebbet hapis cezasını çekiyor. Ancak Arias artık bir sanatçı hayatı yaşıyor. Tek farkı demir parmaklıklar ardında olması. Yaptığı sanat eserleri binlerce dolara satılıyor. Bazı eserleri 2500 dolara alıcı buluyor. Onun adına açılan bir internet sitesi ve sosyal medya sayfasında eserleri sergilenip satışa çıkarılıyor. Sipariş üzerine de çalışıyor. Eserlerin gelirinin yüzde 10’unu da bağışlıyor. Bir kısmını da temyiz başvurusu için kullanmayı planlıyor. Yaptığı sanatın ve kazancının işlediği cinayetle doğrudan ilgisi olmadığı için yasal bir engeli yok.

Müebbet serveti

27 KEZ BIÇAKLAMIŞTI

Ülkede suçluların işledikleri suçların reklamından kâr elde etmesi yasak. Daha önce seri katil David Berkowitz’in hayat hikayesini satmaması için bu yasa çıkarılmıştı. Alexander’ın 2008’de 27 bıçak darbesiyle öldürüldüğü vahşi cinayet dünya gündemini uzun süre meşgul etmişti. Arias ise boğazı kesilen ve alnından da tabancayla vurulan Alexander’ı nefsi müdafaa amacıyla öldürdüğünü söylemişti. İdam cezasıyla yargılanıyordu. Şartlı tahliye imkanı olmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Çünkü savcılar Alexander’ın başka kadınlarla görüştüğünü ve başka bir kadınla Meksika seyahati planladığını ortaya çıkarmıştı. Eski çift, 2006’da tanışmıştı.

Haberin Devamı