DünyaNafaka mağduru

Nafaka mağduru

Paylaş
Nafaka mağduru

Nafaka ödemeyen eski kocasının çalıştığını ispatlamak için aracına takip cihazı yerleştiren kadın, takip suçundan yargılanıyor.

İngiltere’de bir çocuk annesi Claire Dent’in (49), eski kocası Paul’den boşanma sürecinde talep ettiği nafaka reddediliyordu. Paul, gelir durumunun yetersiz olduğunu söyleyip çocuk nafakası ödemeyi ve kredi taksitlerine ortak olmayı kabul etmiyordu. Claire’in istediklerini alabilmesi için tadilat şirketi olan Paul’ün maddi durumunun iyi olduğunu kanıtlaması gerekiyordu. Claire, eski kocasının ek işler yaptığını biliyordu. Bunun için dava sürerken Paul’ün aracına Apple’ın takip cihazı olan AirTag taktı. Bu cihaz sayesinde onun konum hareketlerini iki ay boyunca takip etti.

Haberin Devamı

İTİRAF ETTİ

Paul, aracının ön tarafına sarılı garip bir yeşil tel fark edince bunun ucuna takılı olan cihazı tespit etti. Bunun Claire ile bağlantısı olabileceğini düşündü. Avukatına sordu. Şikayetçi oldular. Dava açıldı. Paul’ün avukatı, takip cihazı nedeniyle Claire yüzünden müvekkilinin endişe ve korku içinde yaşadığını, bunun oğluyla ilişkisine de zarar verdiğini söyledi. Önceki günkü duruşmada Claire cihazı taktığını itiraf etti. “Birlikte bağladığımız müşterileri ziyarete gidip gitmediğini öğrenmek için yaptım” dedi. Cezası ocakta belli olacak.