DünyaNetanyahu'nun evi vuruldu! ABD istihbaratı belgelerinin sızdırıldığı iddiası

Netanyahu'nun evi vuruldu! ABD istihbaratı belgelerinin sızdırıldığı iddiası

Paylaş
Netanyahu'nun evi vuruldu! ABD istihbaratı belgelerinin sızdırıldığı iddiası

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun Sezariye'deki evinin Lübnan'dan fırlatılan İHA ile hedef alındığını doğruladı. Yapılan açıklamada, Netanyahu ve eşi Sara'nın saldırı sırasında evde olmadığı belirtildi. Öte yandan, İsrail'in İran'a yönelik kapsamlı bir saldırı hazırlığı yaptığı iddia edilen belgeler, ABD istihbaratından sızdırıldı.

Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyinde Sezariye kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti.

Haberin Devamı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA'nın girdiğinin tespit edildiği, ikisinin imha edildiği belirtildi.

Bir İHA'nın Sezariye kentinde bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi. Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu "8200 Birimi" ortak üssü Glilot Üssünde alarmlar çaldı.

İsrail ordusu, başka bir İHA'nın sızmış olması ihtimalinin kalmadığını savundu.

İsrail polis sözcülüğü yaptığı açıklamada, Sezariye kentinde İHA'nın bir binaya isabet etmesi nedeniyle polisin yoğun biçimde bölgede konuşlandığı, herhangi bir patlayıcı parça bulunması ihtimaline karşı arama-tarama yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, İsrail polisinin Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kentte buraya çıkan yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi.

Netanyahunun evi vuruldu ABD istihbaratı belgelerinin sızdırıldığı iddiası

BAŞBAKANLIK OFİSİ DOĞRULADI

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evinin yakınına İHA düştüğü bilgisi, Başbakanlık Ofisi tarafından doğrulandı.

Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Sezariye'deki özel konutunun bu sabah erken saatlerde Lübnan'dan yapılan bir insansız hava aracı saldırısında hedef alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Başbakan Benjamin Netanyahu ve eşi Sara'nın saldırı sırasında evde olmadıkları ve olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

ABD İSTİHBARATI BELGELERİNİN SIZDIRILDIĞI İDDİASI!

İran'a saldıracağını defalarca açıklayan İsrail'in, tatbikat raporlarının sızdırıldığı iddia edildi.

Netanyahunun evi vuruldu ABD istihbaratı belgelerinin sızdırıldığı iddiası

ABD istihbaratından sızdırıldığı iddia edilen belgelerde, İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran'a yönelik kapsamlı bir saldırı hazırlığında olduğu öne sürüldü.

15 ve 16 Ekim tarihli belgelere göre, İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) İran'a yönelik saldırıları simüle eden geniş çaplı tatbikatlar gerçekleştirdi. Bu tatbikatlar, uzun menzilli havadan fırlatılan balistik füzelerin (ALBM) taşınmasını ve gizli İHA operasyonlarını içerdi.

8 Ekim'den bu yana yapılan tatbikatlarda, en az 16 adet Golden Horizon füzesi ve 40 adey ISO2 Rocks füzesi taşındı. KC-707 tankerleri ve Gulfstream uçakları ile yakıt ikmali, hava desteği ve muharebe arama-kurtarma tatbikatları yapıldı.

Haberin Devamı

Füzelerle ile ilgili operasyonlar Hatzor, Ramat David ve Ramon Havaalanlarında gerçekleşti ve tatbikat kapsamındaki füzelerin taşınması çeşitli tesislerde devam etti.

Netanyahunun evi vuruldu ABD istihbaratı belgelerinin sızdırıldığı iddiası

Belgelerdeki değerlendirmelerde, füze kullanımı ve hassas güdümlü mühimmat kullanımının orta ila düşük seviyede olduğu yer alırken hava operasyonlarının da aynı seviyede olduğu ifade edildi.

Değerlendirmede, dış operasyonlar için hazırlıkların orta düzeyde seyrettiği ve saldırı için hazırlık yapıldığı belirtildi. Nükleer saldırı hazırlıklarına ilişkin bir faaliyet olmadığının gözlemlendiği vurgulandı.