DünyaOlimpik suçlular

Olimpik suçlular

Paylaş
Olimpik suçlular

Olimpiyat madalyası sahibi ve dünya şampiyonu Avustralyalı kanocu Nathan Baggaley, kokain kaçakçılığı operasyonuna yardım ettiğini kabul etti. Kanadalı eski Olimpik bir kayakçı da cinayet işleyen bir uyuşturucu çetesini yönetmekle suçlandı.

Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanmış ve dört dünya şampiyonluğu olan Avustralyalı eski milli kanocu Nathan Baggaley, ülkesine 200 milyon dolar değerinde kokain sokmak için yapılan bir operasyondaki rolünü kabul etti. Baggaley ve kardeşi Dru ile bir suç ortakları, sınır kontrolündeki bir uyuşturucunun ticari bir miktarını ithal etmeye çalışmakla suçlanıyordu. İkilinin 2018'de seyahat ettiği tekne Avustralya Donanması'na ait bir gemi tarafından durdurulunca, kokain paketlerini denize atmışlardı. Yetkililer tarafından ele geçirilen paketlerde 650 kg beyaz toz ve kokain bulundu. Nathan 25 yıl, Dru ise 28 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı

FBI ARIYOR

Kanadalı eski Olimpik kayakçı Ryan James Wedding de (43) birden fazla cinayetin emrini veren bir uyuşturucu kaçakçılığı çetesini yönetmekten 50 bin dolar ödülle FBI tarafından aranıyor. 2002 Kış Olimpiyatları'nda Salt Lake City'de Kanada adına yarışan Wedding'in snowboard kariyerinin ardından suç dolu bir hayatı seçtiği ortaya çıktı. Özellikle, Kolombiya'dan Meksika'ya ve Güney California'ya 'rutin olarak yüzlerce kilogram kokain sevk eden' bir uyuşturucu çetesini yönettiği iddia ediliyor. Wedding ve Meksika'da yaşayan Kanada vatandaşı suç ortağı Andrew Clark'ın (34) uyuşturucu anlaşmazlıkları nedeniyle üç kişinin öldürülmesini organize ettikleri söyleniyor. Wedding daha önce ABD'de kokain dağıtmak için komplo kurmaktan hüküm giymiş ve 2010'da hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı