Dünya‘Ölümsüzlük 2030’da’

‘Ölümsüzlük 2030’da’

Paylaş
‘Ölümsüzlük 2030’da’

iPhone çağını ve bir bilgisayarın insanı satrançta yeneceği tarihi doğru tahmin eden ‘teknoloji kahini’ Ray Kurzweil, 2030’dan sonra ölümsüzlük çağına girileceğini öne sürdü.

Fütürist Ray Kurzweil, insanların sadece altı yıl içinde ölümsüzlüğe ulaşacağını öngörüyor. 2002’den bu yana ABD’de Ulusal Mucitler Onur Listesi’nde olan bilgisayar bilimcisi ve eski Google mühendisi, şimdiye kadar yaptığı doğru teknolojik tahminlerle biliniyor. Daha önce iPhone çağını öngörmüş, 1998’e kadar bir bilgisayarın satrançta insanı yeneceğini tahmin etmişti.

Haberin Devamı

1- Ölüler hayata geri dönecek: Kurzweil’e göre ölüler yapay zeka teknolojisi sayesinde önce bir kişiyi taklit eden simülasyonlar şeklinde, sonra da fiziksel olarak hayata geri dönecekler. 2040’lara gelindiğinde bir insanın kopyasını yapmanın mümkün olacağını öngörüyor.

2-İnsanlar bir milyon kat daha zeki olacak: Kurzweil, insan seviyesinde yapay zekanın ve Elon Musk’ın Neuralink’i gibi beyin çiplerinin gelişiyle, insanın makinelerle birleştiği ‘beşinci zeka çağına’ girmek üzere olduğumuzu söylüyor. Kurzweil’e göre 2029’dan sonraki yıllarda insan zekası, insanların doğrudan makinelere bağlanmasıyla milyonlarca kat artacak ve yapay zeka, insanın bir uzantısı olacak.

3-Ölümsüzlük 2030’da başlıyor: Kurzweil, insanların 2030 yılına kadar ölümsüzlük için ‘kaçış hızına’ ulaşmaya başlayacağını öngörüyor. 2030 yılına kadar, yapay zekalı biyolojik simülatörlerin klinik deneyleri yıllar yerine saatler içinde yapacağını ve bunun da yeni ilaçlara ve uzun ömürlü tedavilere yol açacağını söylüyor.

Haberin Devamı

4-Hayat daha ucuz ve daha kolay hale gelecek: Kurzweil, teknolojinin günlük yaşamda devrim yaratacağına, robotların bina parçaları üreten 3D yazıcıların yardımıyla inanılmaz derecede hızlı bir şekilde gökdelenler inşa edebileceğine, güneş enerjisi fiyatının düşeceğine, hammadde madenciğinin maliyetlerinin azalacağına inanıyor.