Dünya'Onurumuz korumakta tereddüt etmeyeceğiz'

'Onurumuz korumakta tereddüt etmeyeceğiz'

Paylaş
'Onurumuz korumakta tereddüt etmeyeceğiz'

Hamas lideri İsmail Haniye, resmi konuk olduğu İran’da suikasta uğramıştı. İran, Birleşmiş Milletler gerekeni yapmazsa meşru müdafaa hakkını kullanacağını açıkladı. İran güvenlik kaynakları ve Devrim Muhafızları “İran, egemenliğini ve onurunu korumakta tereddüt etmeyecek. İsrail’e sert karşılık verilecek” dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu ülkenin başkenti Tahran’da kaldığı devlet lojmanında 31 Temmuz’da saat 02.00 sıralarında suikasta uğramıştı. Suikastın İran güvenlik güçlerinin içine sızan köstebeklerin işi olduğu belirtilip, Haniye’nin olaydan 70 gün önce, kazada ölen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin cenazesi sırasında bir başka planla öldürülmek istendiği iddia edildi. İddiaya göre, suikastçılar cenazenin kalabalık olması nedeniyle başarısızlık ihtimali artınca vazgeçti.

Haberin Devamı

‘ABD VE BATI DESTEKLİ’

İran güvenlik kaynakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdıklarını ve İsrail’in gerektiği gibi kınanmaması halinde meşru müdafaa hakkının kullanılacağını açıkladı. Açıklamada, İran’ın topraklarında resmi misafirinin öldürüldüğü belirtilerek “İran egemenliğini ve onurunu korumakta tereddüt etmeyecek” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca “Bu terör eylemleri için ABD ve Batı ülkeleri terör devletine lojistik ve teknolojik destek veriyor” denildi. İran Devrim Muhafızları ise “İsrail’e sert karşılık verilecek” açıklamasında bulundu