DünyaOtomatik kasa mağduru

Otomatik kasa mağduru

Paylaş
Otomatik kasa mağduru

Kanadalı eski olimpik sporcu, otomatik kasanın okumadığı ürünler yüzünden hırsızlıkla suçlandı. Kariyeri ve itibarı yerle bir oldu.

67 DOLARLIK ÜRÜN

Haberin Devamı

Kanadalı eski olimpik softbol oyuncusu Meaggan Pettipiece (48), mart ayında ABD’nin Indiana eyaletindeki bir markette alışveriş yaptı. Market zinciri Walmart’ın bu şubesindeki otomatik kasayı kullandı. Daha sonra market güvenliği kadını hırsızlık iddiasıyla polise ihbar etti. Pettipiece 176 dolar ödemişti ancak 67 dolarlık ürünleri kasaya taratmamakla suçlanıyordu. Pettipiece’i polis durdurdu, çantası arandı. Çantasından tek kullanımlık üç e-sigara ve kanser hastalarına verilen bir ilaç çıktı. Kadın, hem hırsızlık hem de ‘kontrollü madde’ bulundurmaktan mahkemelik oldu. Bu süreçte yerel medyada haberleri yapıldı.

İSTİFA ETTİ

Valparaiso Üniversitesi’ndeki softbol koçluğu görevinden istifa etmek zorunda kaldı. E-sigaraların nikotin veya THC (hint kenevirindeki doğal uyuşturucu) içermediği belirlendi. Bulantı önleyici haplar da Pettipiece’den tutuklanmadan günler önce bir softbol maçı sırasında çantasında tutmasını isteyen yardımcı koça aitti. Ayrıca Pettipiece’in kuşkonmaz ve jambon dahil 67 dolarlık ürünleri tarattığı ancak kasanın okumadığı ortaya çıktı. Kendini altı aylık süreçte aklayan Pettipiece hakkındaki dava geçen hafta düşürüldü. Pettipiece, “Size gerçekten inanan, size güvenen ve sizin için gerçekten arkadaş olan insanların kim olduğunu böyle zamanlarda öğreniyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı