DünyaÖzgürlük gezisi faciayla bitti

Özgürlük gezisi faciayla bitti

Paylaş
Özgürlük gezisi faciayla bitti

13 yıllık dolandırıcılık suçlamasından haziranda aklanan ‘İngiltere’nin Bill Gates’i’ Mike Lynch, kendisini kurtaran ekibi ve dostlarını 56 metrelik süperyatı ‘Bayesian’ ile özgürlük gezisine çıkarmıştı. 75 metreyle dünyanın en uzun ikinci yelkenli direğine sahip tekne pazartesi sabahı İtalya Sicilya’da fırtına sonrası çıkan su hortumu nedeniyle battı. 15 kişi kurtarıldı, 1 kişi öldü. Mike Lynch ve kızı dahil 6 kişi ise kayıp.

2 AY ÖNCE AKLANDI

Haberin Devamı

İngiliz iş insanı Mike Lynch (59), şirketi Autonomy’nin 2011’de Hewlett- Packard’a 11 milyar dolarlık satışının ardından firmanın değerini şişirdiği iddiasıyla suçlandı. Yasal mücadele 13 yıl sürdü ve Lynch bu yıl haziranda aklandı. Söz konusu dava ABD California’da teknoloji firmalarının merkezi olan Silikon Vadisi’nin en büyük dolandırıcılık davalarından biri olarak kabul ediliyordu. ABD’de federal ceza davalarının sadece yüzde 0.5’inden azı beraatle sonuçlanıyor. Lynch de bu nedenle ailesiyle vedalaşmış ve 25 yıl hapis cezası alıp cezaevinde öleceğine inanmıştı.

Özgürlük gezisi faciayla bitti

DEV DİREK BATIRDI

Dava nedeniyle 1 yıl ev hapsinde de tutulan Lynch, beraat edince, kendisini kurtaran hukuk firması Clifford Chance çalışanları ile kendi şirketi Invoke Capital’den konukları özgürlüğünü kutlamak için yat gezisine davet etti. Grup, Lynch’in 30 milyon sterlinlik (1.3 milyar lira) ‘Bayesian’ adlı 56 metrelik süperyatıyla İtalya’da denize açıldı. Yat, 75 metre ile dünyanın en uzun ikinci yelken direğine sahip tekneydi. Ancak bu direk, bir faciaya sebep oldu. Sicilya Adası açıklarında pazartesi sabahı önce saatteki hızı 240 kilometreyi bulan şiddetli fırtına çıktı.

Haberin Devamı

Özgürlük gezisi faciayla bitti

Mike Lynch ve eşi Angela Bacares

BAŞARI ÖYKÜSÜYDÜ

Mike Lynch’in hikayesi bir başarı öyküsü olarak kabul ediliyordu. 1965’te doğan Lynch, 1996’da İngiltere’nin en başarılı teknoloji şirketlerinden biri olan Autonomy’yi kurmadan önce Cambridge’de doktora yapmıştı. Evli ve iki kız çocuğu babası, 2006’da girişimciliğe verdiği hizmetlerden dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı almıştı. Aynı yıl BBC’nin yönetim kuruluna atandı. 2011’de dönemin başbakanı David Cameron’ın bilim ve teknoloji konseyine seçildi ve yapay zeka konusunda danışmanlık yaptı.

Bayesian ile çıktıkları özgürlük gezisi facia ile sonlandı! İngiliz milyarder ve kızı aranıyor

SERVETİ 32.5 MİLYAR TL

Ardından da su hortumu oluştu. Hortum, yatın direğini kırdı. Yat, direğin ağırlığını taşıyamayınca önce yan yattı, sonra da battı. Yatta 10’u mürettebat 22 kişi vardı. Her şey o kadar hızlı oldu ki yattakilerin tehlike sinyali gönderecek, cankurtaran salına binecek zamanları bile olmadı. Kendilerini suya attılar. Suyun içinden cankurtaran salına binmeyi başaran 15 kişi kurtarıldı. Lynch’in evinde de çalışan geminin aşçısı Kanadalı Ricardo Thomas öldü. Kişisel serveti 852 milyon sterlin (37.5 milyar lira) olan Lynch ve kızı Hannah Lynch (18), Morgan Stanley International Bankası Başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Judy ile Lynch’in avukatı Chris Morvillo ve eşi Nada ise halen kayıp.

Haberin Devamı

Özgürlük gezisi faciayla bitti

Yattan suya atlayan 15 kişi, bu cankurtaran salına sığınarak hayatta kaldı.

KAMARADA CESETLER

1 yaşındaki kızı Sofia bir an için elinden kayan fakat onu suda tekrar bulup kurtaran Charlotte Golunski “Yardım için çığlık attım ama etrafımda duyabildiğim tek şey diğerlerinin çığlıklarıydı” dedi. Önceki gün yapılan arama çalışmalarında yat 50 metre derinlikte bulundu. Dalgıçlar, bazı kamaralardaki lombozlardan cesetler gördü. Ancak kapıyı kapatan mobilyalar nedeniyle içeriye giremediler. Yat, Lynch’in eşi Angela Bacares’e (57) ait bir şirket adına kayıtlıydı. Kurtarılanlar arasındaki Bacares “Sabah 04.00’te şiddetli sarsıntıyla uyandık. Sonra camlar patladı. Ardından da tekne yan yattı” dedi.

Haberin Devamı

Özgürlük gezisi faciayla bitti

BİR TUHAF ÖLÜM

Mike Lynch ile birlikte dolandırıcılık davasında yargılanıp aklanan eski iş arkadaşı Stephen Chamberlain çok ilginç bir şekilde bu faciadan 2 gün önce İngiltere’de koşu yaparken bir arabanın çarpması sonucu öldü. Polis, ölümünde şüpheli bir durum olmadığını ve çarpışmanın ardından olay yerinde kalan aracın sürücüsü hakkında herhangi bir tutuklama yapılmadığını açıkladı.

Özgürlük gezisi faciayla bitti

SU HORTUMU NEDİR?

‘Su hortumu’, hortum gibi dönerek havalanan su sütunlarına verilen isim. 2 türü bulunur. Biri zararsızken diğeri hortuma benzer yıkıcı özellikler taşır. Uzmanlar, yatı batıran su hortumunun nedeninin İtalya’nın son birkaç gündür yaşadığı ve ülke genelinde sel ile toprak kaymalarına yol açan fırtınalı hava koşulları olabileceğini söyledi.

 Özgürlük gezisi faciayla bitti