DünyaÖzür dilemesine rağmen yüzünden vuruldu! ABD'de skandal olay

Özür dilemesine rağmen yüzünden vuruldu! ABD'de skandal olay

Paylaş
Özür dilemesine rağmen yüzünden vuruldu! ABD'de skandal olay

ABD polisinin kendisinden yardım isteyen siyah bir kadını vurması bir kez daha büyük tartışmaların odağında. Polislerle sohbet ederken kendi evinin salonunda vurulup öldürülen kadının son anları vücut kamerasının kaydettiği görüntülere yansıdı.

ABD’nin Illionis eyaletinde 6 Temmuz’da yaşanan korkunç ölüm, görüntülerin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından gündeme bomba gibi düştü.

Haberin Devamı

SİYAH BİR KADIN POLİSİ ARAYIP YARDIM ÇAĞIRMIŞTI

Hürriyet'te yer alan haberde, Sangamon County'de yaşayan iki çocuk annesi siyah kadının 911'i arayarak yardım isteğinde bulunduğu eyalet polisi tarafından evinde öldürülme anının kamera görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Olay, 6 Temmuz'da yaşandı. Sangamon County'nin merkezi Springfield'deki evinin etrafında gece yarısında şüpheli hareketlerinden kuşkulandığı kişi ya da kişilerden korkan bir kadın 911’i arayarak yardım istedi.

36 yaşındaki Sonya Massey'nin yardımına gelen iki polis, konutun civarında arama yaptıktan sonra Massey'in ifadesini almak üzere eve girdi.

Özür dilemesine rağmen yüzünden vuruldu ABDde skandal olay

OCAKTA KAYNAYAN SU YÜZÜNDEN ÇIKAN TARTIŞMA

Sangamon County Şerif Yardımcısı Sean Grayson, siyah kadın ile bir süre sohbet ettikten sonra ikilinin arasında ocağın üstünde kaynayan su yüzünden tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Massey'in ocağın üstünden aldığı içi kaynamış suyla dolu tencereyi kendisine doğru getirdiğini gören şerif yardımcısı Grayson, telaşlanıp silahını çekti.

Kadın özür dilese de Grayson, silahını peş peşe ateşleyip iki çocuk annesinin ölümüne neden oldu. Bu sırada diğer polis memurunun göğüs kamerası kayıttaydı.

Vücut kamerasında alınan görüntülerde polislerin önce kadınla normal şekilde sohbet ettikleri görülüyordu.

Özür dilemesine rağmen yüzünden vuruldu ABDde skandal olay

POLİSİN SİYAH KADINI VURDUĞU KAN DONDURAN ANLAR VÜCUT KAMERASINA YANSIDI

Olay anında yaşananlar polisin üzerindeki vücut kamerasına anbean yansıdı.

Şerif yardımcısı Sean Grayson’ın olay anında Sonya Massey'yi etkisiz hale getirmeye çalışmadığı, kadının direkt olarak yüzüne ateş ettiği ortaya çıktı. Görüntüler büyük infiale yol açtı.

Kadın yerinden kalkıp ocakta bir tencere içinde kaynayan suya yöneldiğinde polislerle arasında tartışma çıktı... Kadın özür dilese de Sean Grayson elindeki silahı acımasızca Sonya Massey'ye yöneltip ateşledi ve kadını yüzünden vurdu

Sean Grayson olaydan sonra birinci derece cinayet, ateşli silahla saldırı ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla görevden uzaklaştırılıp tutuklandı.

26 Ağustos'ta hakim karşısına çıkması beklenen Sean Grayson'ın tahliye talebi daha önce reddedilmişti.

Haberin Devamı

BIDEN AÇIKLAMA YAPTI: SONYA'NIN AİLESİ ADALETİ HAK EDİYOR

Öte yandan ABD Başkanı Biden da, olayla ilgili dün bir açıklama yaparak "Sevgili bir anne, arkadaş ve genç bir siyah kadın olan Sonya Massey, bugün hayatta olmalıydı. Sonya, muhtemel bir davetsiz misafirden endişe ettiği için polisi aradı. Amerikalı olarak hepimiz, hayatımızdan endişe etmeden yardım isteyebilmeliyiz. Sonya'nın ailesi adaleti hak ediyor" şeklinde ifadeler kullandı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medya kullanıcıları, Massey’in öldürülmesine tepki gösterdi. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Elinde bir tencere tuttuğu için öldürüldü” ifadelerini kullanırken, başka bir kullanıcı da “Sonya Massey hala hayatta olmalıydı. Onun ölümü anlamsız bir trajedi ve siyahi Amerikalıların çok iyi bildiği mide bulandırıcı bir gerçektir” dedi.