DünyaParis'te olimpiyat ablukası

Paris'te olimpiyat ablukası

Paylaş
Paris'te olimpiyat ablukası

Paris Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına sayılı günler kala, Fransa’da sıkı önlemler hayata geçirildi. Dünyada en çok turistin ziyaret ettiği kentlerden Paris, adeta abluka altına alındı. Kentin turistik yerleri tel örgülerin ardında kalırken, olimpiyat töreni öncesi Seine Nehri’nin iki yakası da ‘en yüksek güvenlikli bölge’ ilan edilerek ziyarete kapatıldı.

TURİSTLER UZAKTAN İZLEDİ

Haberin Devamı

Fransa’da yapılacak Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına 1 hafta kala, kentte adeta sıkı yönetim ilan edildi. İlk kez stadyum dışında yapılacak açılış seremonisi nedeniyle dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri olan Paris’te 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında 9 bin sporcunun katılacağı ve 10 milyon sporseverin izlemesi beklenen oyunlar öncesi, hem Fransızlar hem de turistler zor anlar yaşamaya başladı. Kentin hemen hemen her noktası demir bariyerlerle kapatıldı. Her yerde polis kontrol noktaları oluşturuldu.

Pariste olimpiyat ablukası

SEINE NEHRİ KAPATILDI

Turistler, kenti uzaktan izlemek zorunda kalırken özellikle Paris’i ortadan ikiye bölen 6.5 kilometre uzunluğundaki Seine Nehri’nin her iki tarafı da ‘en yüksek güvenlikli bölge’ olan gri alan olarak ilan edildi. Dün sabahtan itibaren nehir kıyısına geçişler yasaklandı. Sadece bölge sakinleri ve otellerde kalan turistlerin geçişlerine izin veriliyor. Sporcularla birlikte toplam 14 bin 500 kişiyi ağırlaması beklenen Paris Olimpiyat Köyü’nün ilk misafirleri ise dün gelmeye başladı. 26 Temmuz’daki açılış töreninde 45 bin polis, jandarma ve özel güvenlik görevlisi görev yapacak. Olimpiyatların ardından Paris’te 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında Paralimpik Oyunları düzenlenecek.

Haberin Devamı