DünyaPeru’da sel afete dönüştü: 48 ölü

Peru’da sel afete dönüştü: 48 ölü

Paylaş
Peru’da sel afete dönüştü: 48 ölü

Peru’da yoğun yağmurların yol açtığı seller ve toprak kaymalarında 48 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında çamur kaymasında hayatını kaybeden 6 madenci de bulunuyor

Bu yılın başından itibaren süren yoğun yağmur Fransa’nın iki kat büyüklüğündeki ülkede büyük değişikliklere yol açtı.

BÜYÜK İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİ YAĞMUR YAĞIŞINA YOL AÇIYOR


Büyük iklim ve hava değişikliklerinin yol açtığı yağmur yağışlarına ülkedeki topoğraf yapısının da büyük etkisi olduğu belirtiliyor. Peru, batıda Pasifik okyanusu buyunca uzanırken batısında Amazon’un aşağı kısımlarındaki yağmur ormanları bulunuyor. Peru’nun orta kesiminde ise yüksekliği 6 bin metreye ulaşan And dağları bulunuyor.

48 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Seller ülkede genellikle orta ve kuzey bölgelerde ağır hasara yol açıyor. Yetkililer El Nino’daki yoğun yağışlara Doğu Pasifik’in yüzey sularının ısınmasının yol açtığını iddia ediyor. 48 kişinin de sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybettiği belirtiliyor.

(İHA)

Haberin Devamı