DünyaRus askerlere sahte profil tuzağı

Rus askerlere sahte profil tuzağı

Paylaş
Rus askerlere sahte profil tuzağı

Ukraynalı dolandırıcılar, flört uygulamalarında güzel kadın fotoğrafları kullanarak açtıkları profiller ile başta askerler olmak üzere çok sayıda Rus erkeğini hedef aldı. Olmayan etkinlikler için Ruslara defalarca bilet satan dolandırıcılar, aldıkları paraları yardım için Ukrayna ordusuna verdi.

Rusya’nın 2022 yılında Ukrayna’ya saldırmasıyla birlikte iki ülke arasında başlayan savaş, internet ortamına taşındı. Yaklaşık 100 kadar Ukraynalı dolandırıcı, ülkelerinin savaş giderlerinin bir kısmını finanse etmek için Rusya’da yaygın olarak kullanılan bir flört uygulamasında güzel kadın fotoğrafları kullanarak sahte profiller açtı. Çok sayıda Rus asker, polis, akademisyen ve öğrenci, Ukraynalı dolandırıcıların açtığı sahte profillerle eşleşti. Dolandırıcılar, güzel kadınlarla tanışma hayali kuran Rus erkeklerine, olmayan etkinlikler için bilet sattı.

Haberin Devamı

BİR KİŞİDEN 125 DOLAR

Yaklaşık 45 dolar değerindeki biletleri kripto para ile alan Rus erkeklerine, etkinliğe gelemeyeceğini söyleyen Ukraynalı dolandırıcılar, para iadesi için başka bir platforma yönlendirdi. Burada da sahte profil kullanan dolandırıcılar, mağdurlara form doldurtarak iade için depozito yatırmalarını belirtip bir kez daha dolandırdı. Ağlarına takılan her bir Rus erkeğini ortalama 125 dolar dolandıran Ukraynalılar, bir kişiyi ise 24 bin dolar dolandırmayı başardı. Dolandırıcılar, aldıkları paraların büyük bir bölümünü Ukrayna ordusuna verdi.