DünyaRusya ve Kuzey Kore el sıkıştı

Rusya ve Kuzey Kore el sıkıştı

Paylaş
Rusya ve Kuzey Kore el sıkıştı

Rusya ile Kuzey Kore, dış saldırı durumunda askeri desteği içeren ‘Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması’ imzaladı. Kim Jong-Un, Rusya’ya koşulsuz destek verdiklerini belirtirken, Putin ise Kuzey Kore’ye uygulanan yaptırımların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz yıl Vostochny Uzay Üssü’nde ağırladığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’a iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da Kim Jong-Un tarafından kırmızı halıda karşılanan Putin, Kim II Sung Meydanı’ndaki resmi törende Kuzey Kore halkını selamladı. İki ülke heyetlerinin yaptığı 1.5 saatlik görüşmenin ardından Putin ve Kim Jong-Un baş başa görüşme gerçekleştirdi. Rusya ve Kuzey Kore, Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması imzaladı. İki ülke yaptığı ittifak ile başta savunma olmak üzere pek çok alanda birbirine destek olacak.

Haberin Devamı

TAM VE KOŞULSUZ DESTEK

Putin, “Anlaşma, taraflardan birine yönelik dış saldırı durumunda karşılıklı yardımlaşmayı da içeriyor. Kuzey Kore’nin kendini savunma hakkı var. Rusya, Kuzey Kore ile askeri-teknik iş birliğini göz ardı etmemektedir. BM Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’ye uyguladığı süresiz yaptırımların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi. Kim Jong-Un ise “Rusya ve Rusya yönetimi ile stratejik bağımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Rusya’nın politikalarını tümüyle ve koşulsuz şekilde destekleyeceğiz” diye konuştu. Putin, Kim’i Moskova’ya davet etti.