DünyaSahte Robin Hood

Sahte Robin Hood

Paylaş
Sahte Robin Hood

Yeni Zelanda’da üç yıl önce üç çocuğunu alıp kaybolan adamın akıbeti belli oldu. Öldükleri sanılırken ormanda yaşadıkları ortaya çıktı. Adamın, yerel halkın gözünde Robin Hood sayılarak saygı gördüğü öğrenildi.

TESADÜFEN GÖRÜLDÜLER

Haberin Devamı

Yeni Zelanda’da üç yıldır kayıp olan Tom Phillips (38), 11 yaşındaki kızı Jayda, 9 yaşındaki oğlu Maverick ve 8 yaşındaki kızı Ember’le ıssız bir ormanda görüldü. Bir grup kaçak domuz avcısının kamerasına yansıyan baba ve çocuklar, yetkilileri harekete geçirdi. Baba, Aralık 2021’de çocuklarıyla birlikte izini kaybettirmişti. Çocukların annesi Catherine polisten yardım istemiş, ancak dördünden bir daha haber alınamamıştı. Öldükleri düşünülüyordu. Bu, Phillips’in çocukları ilk kaçırma girişimi değildi. Eylül 2021’de de çocuklarını alıp aracını bir yere terk etmişti. Her yerde haber olunca beş gün sonra çocuklarıyla geri dönmüştü. Polisin vaktini ve kaynaklarını boşa harcadığı için de dava açılmıştı. Phillips ve çocuklarının üç yıldır ormanda nasıl yaşadıkları merak konusu oldu.

Haberin Devamı

ÇAKMA KAHRAMAN

Özel dedektif Chris Budge, “Yerel halk, Tom’un ‘Robin Hood’ olduğunu sanıyor. Bu nedenle sempati besliyorlar ve yardım ediyorlar” dedi. Zenginden alıp yoksula dağıtmasıyla bir halk kahramanı olarak anılan Robin Hood gibi, Phillips’in de modern dünya düzenine kafa tuttuğu için kahramanlık ettiğine inanan bir topluluk olduğu düşünülüyor. Yetkililer, yakalanması için tekrar tutuklama emri çıkardı. Çocukların beyinlerinin yıkandığı düşünülüyor. Evlilikleri sırasında kocasının aşırı kontrolcü olduğunu, bir yere gitmesini istemediğini, çocukları kreşe vermeye karşı olduğunu anlatan Catherine, “Çocuklarımın hayatta olmasına şükürler olsun. Onlar gittiğinden beri ben de kayboldum. Çocuklarımı istiyorum” dedi.