Dünya Sarayda ziyafet

Sarayda ziyafet

Paylaş
Sarayda ziyafet

İngiltere Kralı Charles (75) ve Kraliçe Camilla (76) çifti, Buckingham Sarayı’nda Japonya İmparatoru Naruhito (64) ve İmparatoriçe Masako’yu (60) ağırladı.

Pandemi nedeniyle 2020’den bu yana erteledikleri İngiltere ziyaretlerini sonunda gerçekleştiren çift onuruna büyük bir ziyafet verildi. Çiftin üç günlük ziyaretlerinin ilk akşamında verilen davete devletin önde gelenleri ve soylular katıldı. Kraliçe Camilla, tahta geçen yıl geçen Kral’ın yer aldığı ‘Aile Nişanı’nı ilk kez taktı.

Haberin Devamı

Kraliçe Camilla - İmparatoriçe Masako - İmparator Naruhito - Kral Charles

Geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan bu gelenekte hükümdarın elmaslarla çevrili ve ipek bir yaydan sarkıtılmış bir portresi yer alıyor. Kral, yaptığı konuşmada Japon çizgi film karakterleri Hello Kitty ve Pokemon’dan alıntılar yaptığı esprileriyle misafirinin kültürüne saygısını sundu. Bu karakterlere torunları sayesinde aşina olduğunu belirtti. İmparator ve İmparatoriçe’nin ziyareti, şubattaki kanser teşhisinin ardından Kral Charles’a yapılan ilk devlet ziyareti oldu.

Kraliçe Camilla - İmparatoriçe Masako

Maskeli imparatoriçe

Japonya İmparatoriçesi Masako’nun Kraliçe Camilla ile Londra’da çıktığı atlı gezintide maske takması dikkat çekti. Japonya, pandemide maske kullanımını en son bırakan ülkelerden olmuştu. Ancak İmparatoriçe’nin gerekçesi başkaydı. İmparatoriçe’nin at kılına karşı alerjisi olduğundan maske taktığı açıklandı.

Haberin Devamı