DünyaSavaş canları çalıyor

Savaş canları çalıyor

Paylaş
Savaş canları çalıyor

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın geçen cuma İsrail bombardımanında öldürülmesinin ardından, İsrail ordusu dün Lübnan'ın güneyinde 'Kuzey Okları' adlı kara harekatına başladığını duyurdu. İsrail tankları, Lübnan sınırına yakın Metula, Misgav Am ve Kfar Giladi'ye girdi. Buraları kapalı askeri bölge ilan etti ve sivil giriş çıkışını yasakladı. 20 köyün boşaltılması çağrısı yapıldı. Ülkenin güneyine de araçla seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

500'DEN FAZLA FÜZE ATILDI

Haberin Devamı

İran ise bu işgale dün gece İsrail'e füze yağdırarak cevap verdi. 500'den fazla füze askeri üsleri ve havaalanlarını hedef aldı. Kudüs ve Tel Aviv'de sirenler çaldı. Halk sığınaklara kaçtı. İran, "Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarını hedef aldık. Karşılık verirlerse daha ağır saldırılarla cevap vereceğiz" açıklaması yaptı. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden "İran füzelerine uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz" açıklaması geldi.

Savaş canları çalıyor

İsrail'de sirenler çalınca otoyoldaki insanlar araçlarından inip yol kenarına sığındı.

 Savaş canları çalıyor

İsrail tankları Lübnan'a girdi.

LÜBNAN İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

Gazze’den sonra Lübnan’ı hedef alan İsrail güçleri günler süren hava saldırılarının ardından önceki gün ülkeye kara harekatı başlatmıştı. İsrail’den dün yapılan açıklamada kara saldırılarının Hizbullah hedeflerine ve altyapısına yönelik sınırlı bir operasyon olduğu ileri sürüldü. Lübnan Başbakanı Necip Mikati saldırılarla 1 milyon insanın yerlerinden edildiğini belirtip destek çağrısı yaptı.

Haberin Devamı
İran'dan İsrail'e gözdağı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor

BM’DEN AÇIKLAMA

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail’in saldırıları nedeniyle artan ihtiyaçlar için 426 milyon dolarlık yardım çağrısında bulunuldu. BM Lübnan Görev Gücü’nden (UNFIL) yapılan açıklamada da İsrail’in sınırlı kara operasyonu bilgisini ilettiği belirtilip “Bu tehlikeli gelişmeye rağmen görev gücü, bölgedeki pozisyonunu korumaya devam ediyor” denildi.