DünyaSeks ticareti yüzleşmesi

Seks ticareti yüzleşmesi

Paylaş
Seks ticareti yüzleşmesi

1990’lar ve 2000’lerin başına damga vuran spor giyim markası Abercrombie&Fitch’in eski CEO’su, seks ticaretiyle suçlanıyor. Eski yönetici Mike Jeffries tutuklandı.

'PERFORMANSA GÖRE' SEÇİLME

Haberin Devamı

ABD'li spor şık giyim markası Abercrombie&Fitch'in eski CEO'su Mike Jeffries (80), bu yılın başında başlatılan soruşturma kapsamında önceki gün tutuklandı. Beraberinde partneri Matt Smith (61) ve Jim Jacobson da tutuklandı. Jeffries, erkek modellere bilinçlerini kaybedecekleri kadar alkol vermek ve sonrasında başarı vaatleriyle seks partilerine götürmekle suçlanıyor. Jeffries'e karşı 15 erkek model tarafından yöneltilen iddiaları New York savcılığı açıkladı. Savcı Brean Peace, 1990'lar ile 2000'lerin başları arasında, genç erkeklerin Jacobson tarafından keşfedildiğini ve Jeffries ile tanışabilmeleri için onları seks eylemleri gerçekleştirdikleri 'seçmelere' katılmaya zorladığını iddia etti.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Haberin Devamı

Savcıların iddiasına göre modeller, daha sonra Jeffries, Smith ya da birbirleriyle seks yapmaya ikna edilecekleri sapkın Abercrombie partilerine davet ediliyordu. Erkekler rıza gösterme noktasını geçene kadar alkol içmeye ve kas gevşetici kullanmaya teşvik ediliyorlardı. Modellerin partilerde herhangi bir şeye hayır demeleri halinde, Abercrombie'deki kariyerlerinin tehlikede olduğu söyleniyordu. Jeffries, Smith ve Jacobson, Aralık 2008'den Mart 2015'e kadar süren suiistimal iddialarıyla ilgili olarak bir seks kaçakçılığı ve eyaletler arası 15 fuhuş suçlamasıyla karşı karşıya. Suçlu bulunmaları halinde hepsi ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar. Marka, karın kaslarını sergileyen üstü çıplak erkek modellerle ünlenmişti.

 Seks ticareti yüzleşmesi

Serveti tahminen 300 milyon dolar olan Mike Jeffries, CEO’luktan 2014’te istifa etmişti.

 Seks ticareti yüzleşmesi

Eski modeller David Bradberry ve Barrett Pall, Jeffries’in mağduru olduklarını öne sürüyor.