DünyaServis faciası

Servis faciası

Paylaş
Servis faciası

Tayland’da anaokulu öğrencilerini taşıyan iki katlı okul servisi cayır cayır yandı. Serviste 4 ve 5 yaşlarındaki 44 çocuktan 22’si ve refakat eden 3 öğretmen yanarak can verdi. Servisin kapısının bir süre açılmadığı iddia edilirken şoför ise kayıplara karıştı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Haberin Devamı

Tayland’ın Pathum Thani eyaletine bağlı Lam Luk Ka bölgesinde okul gezisine giden öğrencileri taşıyan iki katlı servis otobüsü iddiaya göre ön lastiği patlayınca beton bariyere çarpıp alev aldı. İçerisinde yaşları 4 ile 5 arasında değişen 44 anaokulu öğrencisi ve 6 öğretmen olan servis, alev topuna döndü. Öğretmenler, öğrencileri tahliye etmek istedi ancak kapılar bir süre açılmadı. Çok sayıda öğrenci, servisin içine dolan dumandan etkilenerek zehirlendi. Yangında 22 öğrenci ve 3 öğretmen yanarak feci şekilde can verdi.

ŞOFÖR BIRAKIP GİTTİ

Otobüsten çıkabilen küçük çocuklar ve diğer 3 öğretmen olay yerindeki ilk yardımın ardından hastanelere kaldırıldı. Yangından kurtulan bir öğretmen, “Yangın ilk çıktığı sırada kapı bir süre açılmadı bu nedenle birçok öğrenci dışarı çıkamadı” diyerek dehşet anlarını anlattı. İtfaiye, cayır cayır yanan otobüsü uzun uğraşlar sonucu söndürebildi. Servisin şoförü olay anında alev topuna dönen araçtan çıkarak kayıplara karıştı. Tayland polisi, 48 yaşındaki şoförü bulmak için operasyon başlattı. Öte yandan Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra, başsağlığı dileyerek mağdurların ailelerine tazminat ödeneceğini söyledi.

Haberin Devamı

 Servis faciası

İtfaiye ekipleri, otobüsü saran alevleri ancak bir saatte kontrol altına alabildi

Servis faciası