DünyaSüt seferberliği

Süt seferberliği

Paylaş
Süt seferberliği

ABD’de bir hastayı tedavi ederken yere yığılıp komaya giren sağlıkçının, mama alerjisi olan bebeği için kasabadaki diğer anneler sağdıkları sütlerini bağışlama yarışına girdi.

HENÜZ 9 AYLIK

Haberin Devamı

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Roseville kentinde yaşayan sağlıkçı Nancy Her (43), 13 Ağustos’ta görevi başındayken bir anda yere yığıldı. Felç ve benzeri sağlık sorunlarından kurtulmaları için insanlara terapi veren kadının felç geçirdiği anlaşıldı. Komaya girdi. İskemik inme yani kanın beyne düzgün bir şekilde ulaşamadığı inme teşhisi konuldu. Pıhtıları durdurmak ve beyindeki ödemi gidermek için iki kez ameliyat edildi. Bu süreçte 9 aylık kızı Samantha’nın bakımını da kocası Eugene Her ve ailesi üstlendi. Ancak Samantha’nın bebek mamasına alerjisi olduğundan anne sütünden başka bir şey içemiyordu.

İKİ AYLIK STOK

Kız kardeşi Yang, ablasının durumunu internette paylaştı. Yeğeninin mama verildiğinde kustuğunu, annesinin stokladığı bir iki günlük sütü kaldığını anlattı. Bu durum yaşadıkları kasabadaki diğer kadınları hemen harekete geçirdi. Süt veren diğer anneler, sütlerini sağıp aileye yollamaya başladı. Bu sayede Samantha’ya iki ay yetecek kadar süt bağışlandı. Ayrıca aileye hastane masrafları için başlatılan bağış kampanyasıyla da 25 bin dolar toplandı. Samantha’nın süt ihtiyacı yeniden başlayana kadar annesinin de bitkisel hayattan çıkmış olması umuluyor. Nancy’nin gözlerini açtığı ancak onu ziyaret edenleri tanımadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı