Dünya Tehdit savaşları

Tehdit savaşları

Paylaş
Tehdit savaşları

İsrail 7 Ekim’de başlattığı Gazze saldırılarını sürdürürken, Lübnan’a da operasyon düzenleyeceğini açıklamıştı. İran’ın BM Daimi Temsilciliği, İsrail’in Lübnan’a saldırması halinde ‘yok edici bir savaş’ başlayacağı uyarısında bulundu. İsrail’den ise “Kıyamet Günü silahlarını kullanırız” tehdidi geldi.

7 Ekim’de başlattığı operasyona devam eden İsrail önceki gece de Gazze Şeridi’nin orta ve güney bölgelerine saldırılar düzenledi. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 6 kişi öldü. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana can kaybı 37 bin 877’ye, yaralı sayısı ise 86 bin 969’a yükseldi. Bölgede ateşkes müzakereleri de çıkmaza girdi. Hamas’ın üst düzey yetkilisi Usame Hamdan, Gazze’deki savaş nedeniyle İsrail ile yürütülen ateşkes müzakerelerinde ilerleme kaydedilemediğini belirtti. Bu arada Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, yakıtın tükenmesi nedeniyle hastanelerin 48 saat içinde hizmetlerini durduracağını açıkladı.

Haberin Devamı

‘VAROLUŞSAL TEHLİKE’

Lübnan Hizbullah’ı İsrail’e önceki gün bir saldırı daha düzenlemiş, İsrail de Lübnan’daki Hizbullah hedeflerini vurmuştu. İsrail daha önce Lübnan’a operasyon hazırlığında olduğunu açıklamıştı. İran’ın BM Daimi Temsilciliği, İsrail’in Lübnan’a kapsamlı bir saldırı düzenlemesi halinde ‘yok edici bir savaşın başlayacağı’ uyarısında bulundu. Bu açıklamaya İsrail’den yanıt gecikmedi. İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii İşçi Konseyi Başkanı Yair Katz “Varoluşsal bir tehlike olduğunu anlarsak, İran, Yemen, Suriye, Irak ve Orta Doğu’daki tüm ülkeler bize karşı birleşirse, ‘kıyamet günü silahlarını’ kullanabilecek kapasiteye sahibiz” dedi.