DünyaTel Aviv'in kuzeyi vuruldu! Saldırılar peş peşe gerçekleşti

Tel Aviv'in kuzeyi vuruldu! Saldırılar peş peşe gerçekleşti

Paylaş
Tel Aviv'in kuzeyi vuruldu! Saldırılar peş peşe gerçekleşti

Sabah gün ağarmadan 135 kilometrelik sınır hattında aralıksız sirenler çaldı, Hizbullah 320 füze ateşleyip İsrail'in 11 askeri üssünü hedef aldığını duyurdu. İsrail tarafı ise jetlerin Lübnanlı grubun füze rampalarını imha ettiğini bildirdi. Hizbullah'a yakın kaynaklar, Tel Aviv yakınlarında iki önemli hedefin vurulduğunu söylüyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal ettiği kanlı savaşta 324'üncü güne girilirken, Hizbullah beklenen misillemesinin ilk dalgasını 26 gün sonra bu sabah gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

MISIR'DAN YENİ SAVAŞ CEPHESİ UYARISI

İsrail birliklerinin Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphia Koridoru'nu işgal etmesi nedeniyle Tel Aviv'le karşı karşıya gelen Mısır, Lübnan sınırında bugün yoğunlaşan çatışmalar hakkında bir açıklama yaptı. Kahire yönetimi, yeni bir savaş cephesi açılmasının tehlikesine dair uyarısını genişletti.İsrail'in kuzey komşusu Lübnan, güneyinde ise Mısır bulunuyor.

HİZBULLAH DUYURMADAN İLK BİLGİLER: TEL AVİV'İN KUZEYİ VURULDU!

Lübnan'ın güneyindeki Marcayun'dan bildiren Al Jazeera muhabiri Zeina Khodr, İsrail ve Hizbullah'ın saldırıları nedeniyle ülkenin diken üstünde olduğunu belirtiyor.Mevcut tabloda çatışmanın genişleyip tam ölçekli bir savaşa dönüşmesi ve kontrolden çıkabileceği yönünde gerçek bir endişe olduğunu aktaran Zeina Khodr, tarafların kısasa kısas olarak gün içinde karşılıklı ateş açmaya devam ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Hizbullah'tan bu sabah İsrail'de vurduğu yere dair kısa sürede bir açıklama beklediklerini bildiren Al Jazeera muhabiri, gruba yakın kaynakların verdiği ilk bilgilere göre Tel Aviv'in kuzeyinde iki önemli hedefin vurulduğunu söyledi.On binlerce savaşçısı ve 150 bin kadar füzesi olduğu tahmin edilen Hizbullah, bu sabah Fuad Şükür suikastına karşı ilk misillemesinde 320 roket ve onlarca kamikaze drone ateşlediğini duyurdu.İsrail basınından The Times of Israel ise, Lübnanlı grubun bu sabah gerçekleştirdiği ilk saldırı dalgasında İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın merkezini vurmayı hedeflediğini yazdı.

Gazete, İsrail jetlerinin 'önleyici' bombardımanıyla Hizbullah'ın planının devre dışı kaldığını savundu.Mossad'ın ana karargahı, İsrail'in başkenti Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzliya yakınlarında.Deneyimli gazeteci Zeina Khodr, sabah gerçekleşen saldırı dalgasının ardından İsrail jetlerinin sınır hattında yeni saldırılara giriştiğini de aktardı.Al Jazeera muhabiri, hemen yakınındaki bir sınır köyünde ilerleyen bir aracın dakikalar önce İsrail silahlı insansız hava aracı tarafından hedef alındığını da ekledi.AFP haber ajansı ise, İsrail'in kuzeyindeki Akra'dan dünyaya fotoğraflar servis ediyor. AFP'nin karelerinde hasar almış binalar ve evlerini kontrol Akra sakinleri görülüyor.

Haberin Devamı

MOSSAD BAŞKANI KAHİRE'YE UÇUYOR

Lübnan sınırında Hizbullah ve İsrail ordusu arasında bu sabah gerçekleşen kapışmanın yankıları henüz dinmeden, Mısır'ın başkenti Kahire'ye uçan heyet dikkat çekici.

İsrail, Kahire'deki ateşkes müzakerelerine dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın Direktörü David Barnea'nın başkanlığında bir heyet gönderdi.

Halihazırda Mısır'ın başkentinde bir Hamas heyeti bulunuyor.

ABD, Katar ve Mısır arabuluculuğundaki ateşkes müzakereleri aylardır bir sonuç vermedi. Washington yönetiminin gündeme getirdiği yeni plan İsrail'in itirazları ve ek şartları nedeniyle hayata geçebilmiş değil.

'HİZBULLAH MOSSAD MERKEZİNİ VURMAYI PLANLIYORDU'

The Times of Israel, Lübnanlı grubun bu sabah gerçekleştirdiği ilk saldırı dalgasında İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'ın merkezini vurmayı hedeflediğini yazdı.

İsrail jetlerinin 'önleyici' bombardımanıyla Hizbullah'ın planının devre dışı kaldığını aktaran Times of Israel, Tel Aviv'deki değerlendirmeleri sayfasına taşıdı.

Haberin Devamı

Mossad'ın ana karargahı, İsrail'in başkenti Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzliya yakınlarında.