DünyaTelegram tüm verileri paylaşacak

Telegram tüm verileri paylaşacak

Paylaş
Telegram tüm verileri paylaşacak

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, uygulamadaki hiçbir veriyi paylaşmadığı için suça göz yumduğu gerekçesiyle geçtiğimiz ay Paris’te gözaltına alınmıştı. 5 milyon Euro kefaletle serbest bırakılan Durov, tavrını değiştirdi. Telegram, yasal talep gelmesi durumunda tüm verileri ülkelerle paylaşacak.

TUTUMUNU DEĞİŞTİRDİ

Haberin Devamı

Rus uyruklu Fransız vatandaşı olan Pavel Durov, 24 Ağustos’ta sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması Telegram’ın suça göz yumduğu ve suçluları kayırdığı gerekçesiyle özel jetiyle geldiği Paris Bourget Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. 96 saat boyunca sorgulanan Telegram’ın CEO’su, 5 milyon Euro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Fransa’dan çıkış yasağı bulunan Durov, verileri paylaşmadığı için gözaltına alınmasının ardından tutumunu değiştirdi. Durov’un Telegram’ı yaptığı hamleyle herkesi şaşırttı.

‘SUÇLULAR CAYDIRILMALI’

Instagram, Facebook, WhatsApp gibi sosyal medya platformlarını tek çatı altında toplayan META şirketi başta olmak üzere birçok sosyal medya uygulaması kullanıcı verilerini gizlerken Telegram, verileri paylaşma kararı aldı. Telegram, “Kurallarımızı ihlal edenlerin IP adreslerinin ve telefon numaralarının geçerli yasal taleplere yanıt olarak ilgili makamlara açıklanabileceğini açıkça belirttik. Bu önlemler suçluları caydırmalıdır. ‘Telegram Arama’, yasa dışı malları tanıtmak için değil, arkadaş bulmak ve haber keşfetmek içindir. Kötü niyetli kişilerin yaklaşık bir milyar kullanıcı için platformumuzun bütünlüğünü tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu. m Şara Zehra ÖZBEY/DHA

Haberin Devamı

Narin cinayetinde veriler paylaşılmadı

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetinin aydınlatılması için META, kendisine ait olan WhatsApp’ta zanlıların yaptığı konuşmaları adli makamlarla paylaşmamıştı. Gerekçe olarak ise konuşmaların kayıtlarını depolamamaları olarak göstermişti.