DünyaTop mermisine yazdıkları tepki çekti! ABD'nin kritik isminden skandal hareket

Top mermisine yazdıkları tepki çekti! ABD'nin kritik isminden skandal hareket

Paylaş
Top mermisine yazdıkları tepki çekti! ABD'nin kritik isminden skandal hareket

İsrail'in Refah'a saldırıları sürerken ABD'nin en kritik isimlerinden biri kuzey sınırına gidip skandal pozlar verdi. Fotoğrafta bombaların üzerine yazılan yazılar tepki çekti.

Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlamasından bir gün sonra, 8 Ekim'de çatışmaların başladığı İsrail-Lübnan sınırının Salı günü ABD'den sürpriz olmayan bir ziyaretçisi vardı.

Haberin Devamı

İsrail işgal ordusu, Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah'ın ateşlediği kamikaze drone'un Akdeniz semalarında düşürüldüğünü açıkladı.

Yanı sıra İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki bazı hedefleri bombardımana tuttu.

Lübnan sınırını ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise, çatışmalar nedeniyle tahliye edilenlerin kesinlikle geri döneceği sözünü verdi.

Times of Israel, Herzog'un İsrail'in en kuzeyindeki Metula kasabasını ziyaret ettiğini, burada askerlerle görüştüğünü yazdı.

Lübnan sınırında beliren başka bir isim ise, ABD'de Donald Trump'ın karşısında Cumhuriyetçi Parti adına başkan adaylığı için yarışan ancak havlu atan Nikki Haley'di.

Washington'ın en kritik isimlerinden biri olan ve Trump döneminde ABD'nin Birleşmiş Milletler daimi temsilciliğini yürüten Haley, Lübnan sınırını Danny Danon ile birlikte gezdi.

Haberin Devamı

Top mermisine yazdıkları tepki çekti ABDnin kritik isminden skandal hareket

Danny Danon, Akdeniz kıyısındaki bir üste Nikki Haley'in top mermilerinin üzerine 'Onları bitirin' yazdığı fotoğrafı paylaştı.

Kendisi de İsrail'in eski BM temsilcisi olan Danon, X hesabından yayınladığı fotoğraflarda ABD'li Haley'in mor bir kalem kullandığı detayını da verdi.

ABD, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'in en büyük silah tedarikçisi ve uluslararası arenada destekçisi.

Washington Refah operasyonuna karşı olduğunu defalarca ilan etmesine rağmen Binyamin Netanyahu ve aşırı sağcı hükümeti Gazze Şeridi'nin en güneyindeki şehre kara saldırısı başlattı.

'HAVADAKİ SİHA'LAR HAREKET EDEN HER ŞEYİ VURUYOR'

İsrail hafta sonu çadırları hava saldırısıyla vurup onlarca insanın diri diri yandığı yeni bir katliam yaparken, tanklar ise Refah kent merkezine girdi.

Salı gününü Çarşamba'ya bağlayan gece yarısı ve sabah saatlerinde Refah'ın birçok noktasında patlamalar duyuldu.

AFP haber ajansı, İsrail ordusunun Refah'ta yeni hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

AFP'ye konuşan bir görgü tanığı ise, gökyüzündeki İsrail drone'larının Refah'ta hareket eden her şeyi vurduğunu söyledi. Görgü tanığı, saldırı altındaki Refah'ta hiç kimsenin barındığı evler ya da çadırlardan dışarı çıkamadığı bilgisini de verdi.

Haberin Devamı