DünyaÜlke çapında başarılarla cerrah oldu... Doktor Ölüm'ün dehşetinden en yakın arkadaşı bile kaçamadı

Ülke çapında başarılarla cerrah oldu... Doktor Ölüm'ün dehşetinden en yakın arkadaşı bile kaçamadı

Paylaş
Ülke çapında başarılarla cerrah oldu... Doktor Ölüm'ün dehşetinden en yakın arkadaşı bile kaçamadı

ABD'de dereceler yaparak yükselen bir cerrah olan ve 'Doktor Ölüm' olarak bilinen Christopher Duntsch'un hayat hikayesindeki kan donduran detaylar ortaya çıktı. Kokain ve çeşitli uyuşturucu maddelerin etkisi altında ameliyatlara giren Duntsch'un en yakın arkadaşına yaşattığı dehşet herkesi şoke etti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | 1971 yılında ABD’nin Montana eyaletinde dünyaya gelen Christopher Daniel Duntsch, 3 kardeşi ile Tennessee eyaletinde büyüdü. Babası bir fizik tedavi uzmanı olan Duntsch’un annesi de bir öğretmendi.

Haberin Devamı

‘MÜKEMMEL’ BİR KARİYERİN BAŞLANGICI

Memphis Üniversitesi’nden mezun olan Duntsch, Tennessee Üniversitesi Sağlık Merkezi’nden de doktorluk ünvanını aldı. Duntsch’un okuldaki notları o kadar iyiydi ki ona çok az sayıda kişinin katılmaya hak kazandığı Alpha Omega Medical Honor Society’ye girme imkanı tanındı.

Ülke çapında başarılarla cerrah oldu... Doktor Ölümün dehşetinden en yakın arkadaşı bile kaçamadı

5 yıl boyunca beyin ve sinir cerrahisi dalında eğitim alan Duntsch, bir yıl da genel cerrahi eğitimi aldı. Bu süreç boyunca 2 tane laboratuvar işleten Duntsch, milyonlarca dolar para kazanmıştı. Ancak Duntsch’un mükemmel görünen kariyerinin dehşeti kısa süre içinde ortaya çıkmaya başladı.

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI O YILLARDA BAŞLADI

2006-2007 yılları sırasında Duntsch, kelimenin tam anlamıyla ‘dengesizleşmeye’ başladı. Duntsch’un arkadaşlarından birinin eski sevgilisi olan Megan Kane, genç doktorun doğum gününde uyuşturucuya bulanmış kağıt yediğini ve reçeteli ilaçlar içtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Duntsch’un ofisinde bulunan dolabında çok miktarda kokain bulundurduğunu söyleyen Kane, kendisi, eski erkek arkadaşı ve Duntsch’un sık sık bir araya gelerek uyuşturucu partileri verdiklerini ve bu gecelerin sabahında Duntsch’un önlüğünü giyerek işe gittiğini anlattı.

Ülke çapında başarılarla cerrah oldu... Doktor Ölümün dehşetinden en yakın arkadaşı bile kaçamadı

YENİ İŞ, YENİ ŞEHİR

2011 yılında çalışmalarını sıklaştırdığı bir dönemde Duntsch, Teksas’tan bir iş teklifi aldı. Şehir değiştirme fikri ona heyecanlı gelmişti. Dallas’a taşınan Duntsch, burada bir hastaneyle anlaştı ve orada ameliyatlara girme hakkı aldı.

Yaklaşık 2 yıllık süreçte Duntsch, 38 hastayı ameliyat etti. Operasyon geçiren 38 hastanın 31’i felç kaldı ya da ciddi şekilde yaralandı. Bunların 2’si ise cerrahi komplikasyonlar sebebiyle hayatını kaybetti.

EN YAKIN ARKADAŞINA DEHŞETİ YAŞATTI

Tüm bunlara rağmen Duntsch, büyük özgüveni sayesinde kendisine hasta bulmaya devam etti. Duntsch ile çalışan doktorlardan biri olan Mark Hoyle, Duntsch’un “Bu şehirdeki tüm doktorlar ameliyatları yanlış yapıyor. Buradaki tek doğru iş yapan benim” gibi oldukça kibirli şeyler söylediğini belirtti.

Çalıştığı enstitüden kovulan Duntsch, Las Vegas’a giderek kendisini arayan hasta ve yakınlarını atlatmanın peşindeydi. İlk girdiği işten kovulan Duntsch, ameliyatlarını sürdürdü. Bu hastalardan birisi de Jerry Summers’tı. Jerry, Megan Kane’in erkek arkadaşı ve Duntsch’un çok yakın bir arkadaşıydı.

Haberin Devamı

Ülke çapında başarılarla cerrah oldu... Doktor Ölümün dehşetinden en yakın arkadaşı bile kaçamadı

2012 yılının şubat ayında spinal füzyon ameliyatına giren Summers’ın doktoru çok yakın arkadaşı Duntsch’tan başkası değildi. Summers, ameliyattan sonra uyandığında vücudu tamamen felç kalmıştı. Felçe rağmen hala acı hissedebilen Summers, boynundan altını hareket ettiremiyordu.

Bu ameliyatın ardından operasyona girme yetkisi alınan Duntsch’un yaşattığı ilk dehşet bu değildi. Duntsch, Summers’tan önce 55 yaşındaki Kellie Martin’i ameliyat etmişti. Kronik sırt ağrıları sebebiyle ameliyat olan Martin, operasyondan sonra yoğun bakımda aşırı kanamadan dolayı hayatını kaybetti.

SKANDALLARA RAĞMEN YENİ İŞ BULMAYI SÜRDÜRDÜ

Yaşanan skandalların ardından nisan ayında çalıştığı yerden istifa eden Duntsch, daha sonra Dallas Sağlık Merkezi’nde işe girdi ve dehşetini burada da sürdürdü.

Haberin Devamı

Bu hastanedeki ilk operasyonunda yine ölümcül bir hata yapan Duntsch’un hastası bu kez Floella Brown isimli bir kadındı. Temmuz ayında Duntsch tarafından ameliyat edilen Brown, ameliyatta kesilen vertebral arteri sebebiyle felç kaldı.

Ülke çapında başarılarla cerrah oldu... Doktor Ölümün dehşetinden en yakın arkadaşı bile kaçamadı

‘DOKTOR ÖLÜM’ÜN CEZASI BELLİ OLDU

Kendisine ‘Doktor Ölüm’ lakabı verilen Duntsch, işe gireli henüz 1 hafta olmasına rağmen yeni iş yerinden de kovuldu. Birkaç ay boyunca çeşitli yerlerde skandal operasyonlara imza atan Duntsch, 2013 yılının haziran ayında yapılan şikayetin ardından tüm operasyona girme haklarını kaybetti.

2015 yılının Temmuz ayında mahkemeye çıkarılan Doktor Ölüm, beş ağırlaştırılmış saldırı ve bir yaşlı bir kişiye zarar vermekle suçlandı. Yaklaşık 2 yıl süren duruşmaların ardından 2017 yılının şubat ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Duntsch, günümüzde hala hücresinde cezasını çekiyor.