Uzun ömrün sırrı ette
Çin’de aralarında 1500’ü 100 yaş ve üzeri olan 5 bin 200 kişinin beslenme şekli incelendi. Beslenmelerinde kırmızı et olanların asırlık çınar olma ihtimali, daha kısıtlayıcı bir beslenme düzeni olanlara göre yüzde 23 daha yüksek çıktı.
22 Haziran 2024 , Cumartesi 07:00
Gazete Haberi
2022’de de Avustralya’da yapılan bir araştırmada, ortalama olarak daha fazla et tüketen uluslarda ömür uzunluğunun daha yüksek olduğu ortaya konmuştu. Et, kas geliştirici protein ve diğer temel besin maddeleri açısından hayati bir kaynak olarak görülüyor. Bunlar arasında bitkilerde bulunmayan ve vücut tarafından gıdalardan enerji elde edilmesine ve kan hücrelerimizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için kullanılan B12 vitamini de yer alıyor.
Haberin Devamı