Dünya Vahşi ormanda 10 gün

Vahşi ormanda 10 gün

Paylaş
Vahşi ormanda 10 gün

ABD’nin California eyaletinde Lukas McClish (34), 11 Haziran’da dağ eteklerinde yürüyüşe çıktı. Ailesine de nereye gittiğini haber vermedi.

Bölgedeki granit çıkıntılarını ziyaret etmeyi planlamıştı. Üzerine gömlek bile giymemişti. Üzerinde sadece pantolonu vardı. Ceplerinde de el feneri, makas gibi dağda lazım olabileceğini düşündüğü birkaç malzemesi bulunuyordu. Üç saat içinde dönmeyi düşünüyordu. Kayboldu. Babalar Günü’nde ortaya çıkmayınca ailesi endişelendip polise haber verdi. Arama operasyonu başatıldı.

Haberin Devamı

McClish, kaybolmasının ardından 10 günün sonunda bulundu. 13.6 kilo kaybetmişti. Her gün sadece litrelerce su içip yabani kırmızı meyvelerden tüketerek hayatta kaldığını anlattı. Kaybolmasının sekizinci gününde sağlığı kötüleşmeye başladı. 48 saat boyunca “İmdat, imdat, buradayım” diye bağırmaya başladı. Onu aramaya çıkan 300 bekçiden birkaçı sesini duydu. Sesin geldiği yere drone (insansız hava aracı) gönderildi. Arama kurtarma köpeğinin de yardımıyla yeri tespit edildi. Bir gün hastanede kalan McClish, tedavisinden sonra taburcu edildi.