DünyaVurulduktan hemen sonra ağzından tek kelime çıktı! Trump suikastı ABD için her şey değiştirdi

Vurulduktan hemen sonra ağzından tek kelime çıktı! Trump suikastı ABD için her şey değiştirdi

Paylaş
Vurulduktan hemen sonra ağzından tek kelime çıktı! Trump suikastı ABD için her şey değiştirdi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın, Pennsylvania eyaletinde yaptığı seçim mitingi sırasında silahlı saldırıya uğraması ABD'yi derinden sarstı. ABD medyası Trump'ın verdiği ikonik poza ve ağzından çıkan tek kelimeye dikkat çekerken, İngiliz medyası Trump'ın Beyaz Saray'a dönebileceğini yazdı.

Eski ABD Başkanları Abraham Lincoln, James Garfield, William MCKinley ve John F. Kennedy uğradığı suikastlar sonucu hayatlarını kaybettiler. Her başkanın ölümü ABD ve dünya için çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Dün akşam Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a gerçekleştirilen saldırı da ABD'de taşları yerinden oynatacak gibi görünüyor.

AĞZINDAN TEK BİR KELİME ÇIKTI: SAVAŞ

İngiliz Telegraph gazetesi Trump'ın hayatına yönelik saldırının her şeyi değiştirdiğini iddia ettiği haberinde  "Donald Trump'a yönelik suikast girişimi on yıllardır yaşanan en önemli anlardan biri ve bu bize Trump'ın Beyaz Saray'a geri döneceğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Vurulduktan hemen sonra ağzından tek kelime çıktı Trump suikastı ABD için her şey değiştirdi

Saldırı sonrası Trump'ın oylarının artabileceğine dikkat çeken Telegraph, 1981 yılında vurulan eski ABD başkanı Ronald Reagan'ı hatırlattı:

"Trump'ın konuştuğu alanda duyulan silah sesleri sonrası ABD'de her şey değişti. Cumartesi günkü olaylar Trump'ın desteğini daha da artıracak. Eski ABD başkanı Reagan'ın oyları da vurulduktan sonra 8 puanlık bir atış göstermişti. Associated Press fotoğrafçısının anında yakaladığı tarihi bir görüntüde Trump'ın kanlar içinde yere düştüğü ve sonrasında çevresi gizli servis ajanlarıyla çevrili bir şekilde yeniden yerinden kalktığı görülüyor. Ölümün kıyısından dönen Trump hemen yumruğunu hava kaldırdı ve ağzından tek bir kelime çıktı: Fight (savaş)

Haberin Devamı

VERMEK İSTEDİĞİ MESAJ ÇOK AÇIK

Trump'ın oğlu olaydan hemen sonra babasının bir fotoğrafını şu başlıkla paylaştı: 'Amerika'yı kurtarmak için savaşmayı asla bırakmayacak'

Trump'ta saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada 'ülkemizde böyle bir eylemin gerçekleşebilmesi inanılmaz' dedi. Bu sözün alt metni açık: 'Amerika çökmüş durumda ve ben bu durumu düzelteceğim.'

Trump seçim kampanyasını herkesin onu alt etmek için çabaladığı fikri üzerine kurdu. Federal savcılar, hakimler, seçim görevlileri, rakip politikacılar ve gazetecilerin hepsi kampanyasını çökertmeye ve Beyaz Saray'a dönüşünü engellemeye çalışmakla suçlandı.

Vurulduktan hemen sonra ağzından tek kelime çıktı Trump suikastı ABD için her şey değiştirdi

Bu iddiaların çoğu haklı olarak tartışıldı. Ancak dün gece yaşanan olaydan sonra Trump'ın en kötü düşmanları bile, yeniden seçilmesindense onun ölmesini tercih edecek bir kesimin olduğunu tartışıyor.

Trump'ın destekçileri suikast girişiminin ABD'yi kurtarma savaşının son evresi olduğunu iddia ediyorlar ve bu söylem artık kampanyaya hakim olacak gibi görünüyor."

Haberin Devamı

NYT HAVAYA KALKAN YUMRUĞA DİKKAT ÇEKTİ

ABD'nin en büyük gazetelerinden biri olan New York Times da Trump'ın havaya kaldırdığı yumruğuna dikkat çekti ve bunun Trump'ın içgüdülerini ortaya çıkardığını yazdı:

Vurulduktan hemen sonra ağzından tek kelime çıktı Trump suikastı ABD için her şey değiştirdi

"Donald Trump az önce vurulmuştu, ayağa kalktı. Beyaz gömleğinin yakası açılmıştı, şapkası artık kafasında değildi. Çevresindeki ajanların hepsi bir ağızdan 'buradan çıkmalıyız' diyordu. Trump, hayranlarına iyi olduğunu işaret etmeden sahneyi terk etmezdi, çevresindeki ajanlara 'bekleyin' diye talimat verdi, kalabalığa doğru baktı ve yumruğunu havaya kaldırdı. Trump o anda nasıl bir görüntü verdiğinin gayet farkındaydı. Ancak buna daha önce hazırlanmamıştı. Bu tamamen bir iç güdüydü."

WASHİNGTON POST: TRUMP'IN YUMRUĞU YENİ BİR SEMBOL OLACAK

Washington Post gazetesi ise silahlı saldırının zaten karanlık ve çalkantılı olan Beyaz Saray yarışını altüst ettiğini yazdı. Trump'ın kampanya ekibinin vizyonunu kesinlikle değiştireceğini yazan gazete, Trump'ın yüzü kanlar içinde yumruğu havadaki fotoğrafının sosyal medyada çoktan viral hale geldiğini vurguladı. Rice Üniversitesi'nden Douglas Brinkley de gazeteye yaptığı değerlendirmede "Amerikan ruhunda baskı altında metanet ve cesaret görmeyi seven bir şey var ve Trump'ın havadaki yumruğu yeni bir sembol olacak." dedi.

Haberin Devamı

Vurulduktan hemen sonra ağzından tek kelime çıktı Trump suikastı ABD için her şey değiştirdi