DünyaYolsuzluk hesaplaşması

Yolsuzluk hesaplaşması

Paylaş
Yolsuzluk hesaplaşması

Fransa’nın eski first lady’si süper model Carla Bruni, kocası Nicolas Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığı kampanyası davası nedeniyle soruşturma altında. Kanıtları gizlemek ve usulsüzlük için işbirliğiyle suçlanıyor.

Fransa’nın 2007-2012’de cumhurbaşkanı olan Nicolas Sarkozy’nin (69) davası, karısı eski first lady Carla Bruni’ye de (56) sıçradı. Eski süper model Bruni’nin kocası Sarkozy’yi aklamaya yönelik bir suç komplosunun parçası olduğu iddia edildi. Bruni, yolsuzluk davasıyla başı dertte olan Sarkozy’nin hapse girmesine engel olmak için karmaşık ve yasadışı bir plan olan ‘Sarko’yu Kurtarma Operasyonu’ olarak adlandırılan 5 milyon Euro’luk bir kampanyanın parçası olmakla suçlanıyor. Sarkozy, özel kalemiyle birlikte Libya diktatörü Muammer Kaddafi’den 5.4 milyon dolar para almakla suçlanmıştı.

Haberin Devamı

20 YIL HAPİS

Müfettişler, Bruni dahil Sarkozy’ye yakın olan birkaç kişinin, bu davadaki kilit bir tanığa, eski cumhurbaşkanını suçlayan bir ifadesini geri çekmesi için ödeme yaptığından şüpheleniyor. Bruni’nin Paris’teki hakimler tarafından sorgulandığı, kocası hariç davayla ilgili kişilerle iletişim kurmasının yasaklandığı öğrenildi. Suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis alabilir. Çete üyeliği gibi ağırlaştırıcı bir durum tespit edilirse ceza 20 yıla kadar çıkabiliyor. Bruni, iki mahkumiyeti olan kocasının dahil olduğu yasal davalar hakkında daha önce “Kocamın işleriyle ilgili en ufak bir merakım yok” demişti.