Gündem Ege Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Ege Denizi'nde 5.0 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde sabah saat 05.48'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Deprem İzmir'de de şiddetli şekilde hissedildi

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 05.48'de Ege Denizi merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. 15.3 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem İzmir ve çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi.

Ege Denizi'nde saat 05.52'de 3.1 şiddetinde ve 06.13'te de 3.3 şiddetinde iki deprem daha kaydedildi. Art arda yaşanan depremler korku ve panik yarattı.

CAN VE MAL KAYBI YOK


İzmir AFAD Müdürü Osman Metin Saroğlu, Ege Denizi'nde Karaburun açıklarında meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle can veya mal kaybı olmadığını söyledi. Saroğlu, sabaha karşı İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında yaşanan depreme ilişkin açıklama yaptı. "İlk belirlemelerimize göre herhangi bir can veya mal kaybı yok." diyen Saroğlu, görevlendirdikleri AFAD ekibinin İzmir'den Karaburun'a doğru yola çıktığını ifade etti.


İZMİR, BURSA VE İSTANBUL'DA HİSSEDİLMİŞTİ

Ege Denizi’nde 12 Haziran'da İzmir başta olmak üzere Bursa ve İstanbul da dahil birçok ilde hissedilen 6.2 büyüklüğün bir deprem meydana gelmişti. Bu depremden sonra bölgede 4 ve üzerinde birçok sarsıntı gerçekleşti.


İzmir, Bursa ve İstanbul'da hissedilen deprem meydana geldi



Ege’deki 6.2’lik deprem anından yeni görüntüler ortaya çıktı



Olası Marmara depremi için ürküten sözler...