Eğitim - KariyerBilinçli aile başarılı çocuk

Bilinçli aile başarılı çocuk

Paylaş
Bilinçli aile başarılı çocuk

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 Eylül’de ‘uyum haftası’ ile başlatılan ‘BİZ’ projesiyle çocukları ilkokul 1’inci sınıfa başlayan yaklaşık 1 milyon 480 bin aileye destek olunacak. Ayrıca projeyle velilerin eğitim sürecinde daha fazla yer alması amaçlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Ebeveynler, kendi üstüne düşen toplumsal sorumlukları yerine getirirse, öğretmenin üzerindeki yükü almış olacağız. O zaman öğretmen de eğitim sistemi de başarılı olacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın birlikte yürüteceği Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) projesinin tanıtımı, önceki gün İstanbul’da yapıldı. Projeyle, okul-aile işbirliğinin sağlanması, aileyi okula başlangıç sürecinde eğitim paydaşı yapmak ve çocuklara rehberlik hizmetinin verilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda 81 ilde eğitici tiyatro oyunları, sinema etkinlikleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Ayrıca 81 ili gezen bir TIR da projede yer alacak. Lansmandan sonra bir araya geldiğimiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, proje hakkında önemli bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Bilinçli aile başarılı çocuk

Yusuf Tekin

'VELİLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI'

BİZ projesi ile velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik etmek istediklerini söyleyen Bakan Tekin, "Öğrenci, saat bazlı olarak hayatının yüzde 10'unu okulda, kalan kısmını da ailesi ile geçiriyor. Ailelerin çocukları ile kaliteli zaman geçirmesi çok önemli. Veliler üzerine düşeni yapmalı, çocuklarına sevgi göstermeli. Çocuk, eve gittiğinde aile ortamında yaşadığını hissetmeli. Ailelerden çocuklarının ödevlerini yapmasını beklemiyoruz. Ama ilgili bir ebeveyn olduğunu çocuğuna hissettirmeli. Öğretmene anne, baba, abla gibi tüm toplumsal rolleri yükleyip, sonra öğretmen çok başarısız diyoruz. Öğretmeni ağır bir yükün altına sokup, itibarsızlaştırmaya hakkımız yok. Ebeveynler, kendi üstüne düşen toplumsal sorumlukları yerine getirirse, öğretmenimizin üzerindeki yükü almış olacağız. O zaman öğretmen de eğitim sistemi de başarılı olacak" dedi.

Haberin Devamı

81 İLDE ETKİNLİKLER YAPILACAK

Farkındalık oluşturmak için BİZ projesini başlattıklarını belirten Bakan Tekin, “Bu sene çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz hep beraber büyük bir aile olarak ‘BİZ’ olalım istedik. İlkokul 1’inci sınıfa başlayan yaklaşık 1 milyon 480 bin öğrencinin ailesiyle başlayıp, yıl içerisinde farklı etkinliklerle tüm aileleri sürecin içerisine dahil edeceğiz. Bu projeyi bir gelenek haline getirmek istiyoruz. Velivizyon platformunda yer alan Ailem dizisi, 81 ilin tamamında sinemalarda ücretsiz gösterilecek. ‘Aile tiyatrosu’ kapsamında ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak çocuğun o gün yaşadıklarını ele alan, farkındalığı yüksek bir tiyatro oyunu 81 ilde oynanacak. Bu çalışmaların yanı sıra, 81 ilin tamamında ailelere hem pedagoglar hem de kişisel gelişim uzmanlarıyla konferanslar verilecek” diye konuştu.

Bilinçli aile başarılı çocuk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, projenin lansmanında çocuklarla vakit geçirdi.

‘AİLELERİN YANINDA OLACAĞIZ’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise akademik başarıda ailenin rolünün önemli olduğunu belirterek “Bu projeyle ilk defa Türkiye’nin 81 ilinde, okula ilk kez başlayacak çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olacağız. Ailelere destek olup, bilinçlendirmek istiyoruz. Bilinçlendirilen ailelerin çocukları daha başarılı ve özgüvenli oluyor. Çocuklarımızın iyilik halleri ve okula daha kolay adapte olmaları, ileride daha güçlü bireyler olmalarını sağlar. Okul ve aile uyumunu sağlamak, çocuklarımıza başarıyı getirecek” dedi.

Haberin Devamı

TIR’DA FİLM GÖSTERİMİ

Proje kapsamında ‘Bizi Anla’ konseptli bir TIR da olacak. TIR’da yer alan mobil sahnede ‘Ailem’ dizisinin gösterimi yapılacak. TIR, şehir merkezlerinden daha çok tarlada ve sanayi sitesinde olacak, oradaki ebeveynlere ulaşacak. Ebeveynlere, farkındalıklarını artıracak bilgilendirici dokümanlar verilecek. TIR ile eylül ayı boyunca 81 ilin tamamının taranmış ve bitirilmiş olması hedefleniyor.