Eğitim - KariyerBugün hangi sınav var? 18 Ağustos Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak?

Bugün hangi sınav var? 18 Ağustos Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak?

Paylaş
Bugün hangi sınav var? 18 Ağustos Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak?

ÖSYM tarafından yapılacak olan birçok sınav, hafta sonu gerçekleştiriliyor. Bugün hangi sınav var? Sorusu, bu kapsamda araştırılıyor. Peki, Bugün hangi sınav var? 18 Ağustos Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak?

Bugün hangi sınav var? Sorusu, zaman zaman çevresindeki insanların veya farklı nedenlerden dolayı sınava girecek olan kişilerin çevresindeki birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Zaman zaman ÖSYM tarafından birçok farklı sınav türü gerçekleştiriliyor ve bu sınavlar genellikle hafta sonu uygulanıyor. Peki, Bugün hangi sınav var? 18 Ağustos Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak?

Haberin Devamı

BUGÜN HANGİ SINAV VAR?

Bugün, 18 Ağustos 2024 tarihinde, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) gerçekleştirilecektir. Her iki sınav da tıp alanında uzmanlık eğitimi almak veya yurt dışında alınan tıp eğitimlerinin Türkiye’de denklik kazanması için büyük önem taşımaktadır.

Bugün hangi sınav var 18 Ağustos Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak

TUS KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?

2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) için adaylar 120 soruyu cevaplamak üzere 150 dakika süreye sahip olacaklar. Sınav, tıp alanında uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar için kritik bir aşamadır. Her biri 5 seçenekli çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınav, tıp bilgisi ve analitik düşünme becerilerini ölçmeye yönelik olarak hazırlanmıştır.

Haberin Devamı

Bugün hangi sınav var 18 Ağustos Bugün hangi ÖSYM sınavı var, ne sınavı yapılacak

TUS 2 SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2024-TUS) 2. dönem sınavları, 18 Ağustos 2024 Pazar günü gerçekleştirilecektir. Sınav, iki oturum şeklinde uygulanacaktır. İlk oturum olan Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.15'te başlayacak, ikinci oturum olan Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14.45'te başlayacaktır.