İstihdam odaklı üniversite
Beykoz Üniversitesi’nde öğrencilere lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem işyerinde, ön lisans programlarında ise 3 dönem okulda bir dönem iş yerinde olmayı ifade eden 7+1, 3+1 modeli uygulanıyor.
Yapılan bir dönemlik staj üniversitenin Kariyer Merkezi Direktörlüğü tarafından etkin bir şekilde takip ediliyor. Bu staj süreci ile öğrenciler iş dünyasında tecrübe elde ediyor. Beykoz Üniversitesi’nin ön lisans programları ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinden herhangi birinde okuyan öğrenciler açılacak çift anadal ile yandal programlarına da başvuru yapabiliyor. Öğrenciler bunun için ayrıca öğrenim ücreti de ödemiyor. Sektörün ihtiyaçlarına göre ders içeriklerinin oluşturulduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemizin fark yarattığı noktalardan biri ‘Yetkinlik Geliştirme Programı.’ Beykoz Üniversitesi’ne kayıt yaptıran her bir öğrencimizin 14 yetkinlikteki düzeyi ölçümleniyor. Öğrenciler böylelikle geliştirmeleri gereken yetkinliklere yönelik dersleri belirliyor ve mezuniyetlerine dek bu dersler ile yetkinliklerde önemli ölçüde gelişme kaydediyorlar” dedi.
ANKARA üNiVERSiTESi’NDE TERCiH ETKiNLiĞi
Ankara Üniversitesi, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından aday öğrencilere üniversite tercihlerini yaparken rehberlik etmek amacıyla ‘Tercih ve Tanıtım Günleri’ düzenliyor. Bu etkinlik, 25-26 Temmuz tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında Güneş Meydanı’nda yapılacak. Öğrenciler bu etkinlikte akademik programlar, burs imkânları ve kampüs yaşamı hakkında merak ettikleri soruları yetkililere sorabilecek.Ankara Üniversitesi’nin akredite edilmiş çok sayıda programı bulunan bir yükseköğretim kurumu olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, aday öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Tercih sürecinde seçmeyi düşündüğünüz meslekler hakkında detaylı araştırma yapın. Bölüm ve programların nitelikleri ve size sunacakları avantajları titizlikle inceleyin. Kendiniz için en uygun ve doğru tercih yapın.”